Bir Girişimcinin Hikâyesi

Bir Girişimcinin Hikâyesi
03.04.2015
911
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Sanatsal Zeka Topluluğu tarafından ‘Bir Girişimcilik Hikayesi’ konulu bir etkinlik düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe ‘Islak Mendil’in mucidi ve 14 patent sahibi Eczacı Ataman Özbay konuşmacı olarak katıldı. Özbay katılımcılara hayatının dönüm noktalarını ve girişimcilikle ilgili tecrübelerini paylaştı.

Yedi yaşındayken bindiği kamyonetin freninin patlamasıyla hayatının değiştiğini söyleyen Özbay, “Yedi yaşında bindiğim kamyonetin freni patladı ve hayata yuvarlandım. Sadece annem ve ben atlayamadık. Tam uçurumdan yuvarlanacakken, bir ağaca çarpan kamyon durdu ve hayatımız kurtulmuş oldu. Bu olayın bende bıraktığı iz kekemelik oldu. Kekemeliği yenmek için gazete satmaya başladım. Henüz yedi yaşındaydım ve ticari hayatım başladı” dedi.

Lise yıllarda matbaada çalışmaya devam ettiğini anlatan Özbay, “Lise bittikten sonra sınava girdim ve Hukuk Fakültesi’ni kazandım. Bir gün matbaaya gelen doktor, eczacıların o dönemde çok iyi para kazandıklarını söyledi. Ben ertesi gün İstanbul’a gittim ve Eczacılık Fakültesi sınavına girdim. Eczacılık bölümünü kazandım ama okuyacak param yoktu. Bir hayırsever sayesinde okuyabildim” şeklinde konuştu.

Eczacılık Fakültesi’ni bitirdik sonra Hayrabolu’da eczane açtığını anlatan Özbay, “26 yaşımda 2 eczane 1 matbaa ve 1 yağ fabrikası sahibi oldum. Sonra çocuklarımın eğitimi için İstanbul’a gittim. Sonrasında toptancılık yapmaya başladım ve Türkiye’nin ilk toptancısı ben oldum. Islak mendil imalathanesini kurdum. Eşimin kanser olduğunu öğrendikten sonra da fabrikamı satmaya karar verdim” diye konuştu.

03/04/2015 – MA


911 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.