Bir Ayda 5 Uluslararası Kongre

Bir Ayda 5 Uluslararası Kongre
19.06.2015
842
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) yoğun bir kongre takvimini geride bıraktı.

SAÜ, geçtiğimiz bir ay içinde eğitim, mühendislik, işletme alanlarında düzenlenen 5 uluslararası kongrenin organizasyonunu başarıyla üstlendi. Dünyanın dört bir yanından yüzlerce bilim insanı, Sakarya Üniversitesi’nin düzenlediği uluslararası kongrelerde bir araya gelerek bilgi ve fikir paylaşımında bulundu.

Eğitimdeki Yeni Yönelimler Tartışıldı

Dünya standartlarında akademik kaliteyi hedefleyen ve eğitimdeki gelişmeleri yakından takip eden SAÜ, eğitim alanındaki bilimsel etkinliklerde ilk sıralarda yer alıyor. Sakarya Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, ABD Governors State Üniversitesi, TASET (Bilim, Eğitim ve Teknoloji Birliği) ve AETC (Eğitim İletişimi ve Teknoloji Birliği) işbirliği ile düzenlenen 15. Uluslararası Eğitim Teknolojileri Konferansı (IETC), 27-29 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirildi. 200’ü aşkın bildirinin sunulduğu Konferansta, akademisyenler ve eğitimciler, eğitim teknolojsindeki son gelişmeleri ve uygulamaları masaya yatırıldı.

SAÜ imzasını taşıyan bir diğer uluslararası kongre 4-7 Haziran tarihleri arasında Yunanistan’ın başkenti Atina’da gerçekleştirilen Eğitim Araştırmaları ve Yayınları Derneği (ERPA) Uluslararası Eğitim Kongreleri 2015 oldu. Kongrede, eğitim alanındaki yeni yönelim ve gelişmeler tartışıldı.

SAÜ’nün ABD Governer State Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve TASET işbirliğiyle gerçekleştirdiği Uluslararası Eğitimde Yeni Ufuklar Konferansı (INTE) ise 10-12 Haziran tarihleri arasında İspanya’nın Barcelona kentinde yapıldı. 800’ü aşkın bildirinin sunulduğu ve farklı disiplinlerden akademisyen ve eğitimcilerin katıldığı konferansta,  eğitimdeki güncel konu ve eğilimler konuşuldu.

Mühendislik ve Temel Bilimlerdeki Teknolojik Gelişmeler Konuşuldu

SAÜ’nün, Valencia Politechnic Üniversitesi ve Akademik Platform işbirliğiyle düzenlediği 3. Uluslararası Mühendislik ve Bilim Alanında Yenilikçi Teknolojiler Sempozyumu (ISITES), 3-5 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirildi. İspanya’nın Valencia kentinde düzenlenen Sempozyum, temel bilimler ve mühendislik alanları üzerine çalışan 30 farklı ülkeden akademisyenleri buluşturdu. 

Uluslararası Ekonomi ve İşletme Kongresi

Makedonya’nın Gostivar kentinde 10-12 Haziran tarihleri arasında düzenlenen 1. Uluslararası Ekonomi ve İşletme Kongresi (ICEB), SAÜ’nün düzenlendiği bir diğer uluslararası kongre oldu. Kongrenin düzenleyici ortakları arasında SAÜ’nün yanında Celal Bayar Üniversitesi ve Makedonya’dan ev sahibi Uluslararası Vizyon Üniversitesi, Turizm ve İşletme Üniversitesi (University of Tourism and Management) ile Fon Universitesi yer aldı.

“Yeni Ekonomik Trendler ve İş Fırsatları” ana temalı kongrenin açılışında çok sayıda üst düzey davetli hazır bulundu. Ağırlıklı olarak akademisyenler, öğrenciler ve iş dünyasının önemli isimlerinin yer aldığı Kongreye 200’den fazla davetli katıldı. İki gün süren Kongrede aynı anda 5 ayrı salonda toplam 25 oturum gerçekleştirildi. Kongrede, Makedonya, Türkiye, Azerbaycan, Kosova, Sırbistan ve Bosna Hersek’in aralarında olduğu ülkelerdeki 34 farklı üniversiteden gelen akademisyenler, toplam 135 tebliğ sundular. Tebliğler Türkçe’nin yanısıra Makedonca ve İngilizce olarak da sunuldu.

19/06/2015 – HAY

 
842 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.