Bir Amaç Edinin ve Fark Yaratın

Bir Amaç Edinin ve Fark Yaratın
02.11.2017
1.574
A+
A-

 

Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ‘Kariyer ve Tecrübe Paylaşımı’ dersi kapsamında bu haftanın konuğu Polisoft Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı Recep Aydın oldu.

Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde 31 Ekim Salı günü düzenlenen konferansta  Türkiye’de ve dünyada yazılım sektörü ve kariyer yolculuğu ile ilgili tavsiyelerde bulunan Recep Aydın, kendi hayatından örneklerle öğrencilerin merak ettiği soruları yanıtladı.

Yabancı dile önem verin

Eğitim altyapısının ve yabancı dil bilgisinin iş başvurusunda fark yaratacak değerler olduğunu ifade eden Aydın, “Ana diliniz dışında bir ikinci diliniz mutlaka olmalı. Bir yolda yürüdüğünüzde kendini fark ettirmek üzere kurulmuş yüzlerce firma var ve siz gençlerin kendilerini fark ettirmek üzere kendilerini geliştirmeleri gerekirken, gençlerin zamanlarını boşa harcamaları bana çok garip gelmektedir. Yaptığım bilgisayar ve yazılım programları satışı sırasında farklı sektörleri görüp onların eksikliklerine yönelik çalışmalar yaptım. Arkadaşlar ben ne yaptıysam hepsini yolda fark ettim ve bu yolla çok şey kazandım. Şu an bir sigorta şirketim ve İngiltere’de faaliyet gösteren bir yazılım şirketim var ve 70 arkadaşımızla birlikte çalışıyoruz” dedi.

Hayatta en önemli şeyin insanın kendini fark etmesi ve kendinde var olan potansiyelin gücüne inanması olduğunu vurgulayan Aydın, öğrencilere birtakım fırsatları yaratabilmek için cesaret ve güven duygusunu kaybetmemeleri gerektiğini vurguladı.

02.11.2017 – YC


1.574 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.