BİMUD Ziyareti

BİMUD Ziyareti
15.03.2013
1.028
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Bilim Adamları ve Mucitleri Derneği üyelerini makamında kabul etti.

Bilim Adamı ve Mucitler Derneği (BİMUD) Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ı makamında ziyaret etti. BİMUD’un genel hedeflerinden bahseden BİMUD Başkanı Em. Jandarma Kıdemli Albay İsmail Hakkı Ağar, BİMUD’un ilk ziyaretini mayıs ayında Azerbaycan’a yaparak özellikle Türk Cumhuriyetleri ile birlik beraberlik içerisine olacağını söyledi.

Türkiye’nin bölgede lider ülke olmasına yönelik çalışmalarına sivil toplum kuruluşları olarak katkı sağlamak amacıyla 81 İl ve ilçelerinde şube başkanlıkları verilerek çalışmalarını hızlandıracaklarını dile getiren Ağar, “BİMUD’a üye olmak isteyenlerin sıraya girdi. Yaptıkları icatların gerçekliğini test amacıyla Kurucular kurulu hocalarından onay alındıktan sonra, yani kişilerin kendilerini ispat etmeleri sonucunda kurulan komisyonda değerlendirilmelerine müteakip üyelikleri kabul edilecek” diye konuştu.

Teknopark gibi çalışmalarına destek olarak üniversiteden de BİMUD kuruluşuna yer verilebileceğini dile getiren Rektör Elmas, her türlü konuda desteklerinin devam edeceğini söyledi. Rektör Elmas, önemli fikirleri veya icatlarının üniversitedeki akademisyenlerle buluşmasını sağlamak gerektiğini söyledi.

15/03/2013 – CP


1.028 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.