Bilişimin Sağlık Sektöründeki Yeri Konuşuldu

Bilişimin Sağlık Sektöründeki Yeri Konuşuldu
22.03.2018
1.552
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi Sağlık Yönetimi Topluluğu tarafından “Sağlık Bilişimi” adlı etkinlik düzenlendi.

SAÜ Hukuk Fakültesi’nde düzenlenen etkinliğe Konak Hastanesi Bilgi Sistemleri Sorumlusu Selman Keskin ve Kardelen Yazılım İnsan Kaynakları Yöneticisi Abdülkadir Küpeli konuşmacı olarak katıldı.

Hastanede bilişim sistemlerinin uygulanma sürecinin ve sağlık yönetiminin bilişim sektöründeki yerinin konuşulduğu etkinliğe sağlık sektöründe çalışmak isteyen öğrenciler ilgi gösterdi.

Konak Hastanesi Bilgi Sistemleri Sorumlusu Selman Keskin, hastanelerde verilen hizmetlerin devamlılığına dikkat çekerek, “İnsan hayatı kadar önemli ve çok değerli bir süre kapsamında hizmet veren hastanelerde, hizmetlerin takip edilmesi, kayıtların düzenli girilmesi ve bunların kontrollerinin yapılması oldukça önemli bir yere sahiptir” dedi. Hastane Yönetimi Bilgi Sistemlerinin bu hizmetlerin yürütülmesinde sistemin temelini oluşturduğunu belirten Keskin, sağlıkta bilişimin günümüzde oldukça önemli bir yere sahip olduğunu ve vazgeçilmez bir konumda bulunduğunu söyledi.

Bir sağlık yöneticisi nelere sahip olmalı?

Kardelen Yazılım İnsan Kaynakları Yöneticisi Abdülkadir Küpeli de etkinlikte sağlık yönetiminin bilişim sektöründeki yeri konusunu öğrencilere açıkladı. Sağlık sektöründe bilgi sistemlerinin önemine dikkat çeken Küpeli, “Bu sistemler verimliliği arttırmada, maliyetleri düşürmede, kaliteyi geliştirmede, örgüt içi ve örgüt dışı iletişim sürecinin etkinliğini arttırmada önemli bir unsurdur” diye konuştu.

Bir sağlık yöneticisinin sahip olması gereken özelliklere de değinen Küpeli, “Sağlık yöneticisi psikoloji, sosyoloji ve ekonomiyle ilgili olmalı. Sorumluluk duygusu ve ikna gücüne sahip, sabırlı, anlayışlı, hoşgörülü ve iletişimi iyi olmalı. En önemlisi ise iyi bir insan olmalı” ifadelerini kullandı.

Etkinlik sonunda konuşmacılara teşekkür belgeleri takdim edildi.

22-03-2018 / ST


1.552 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.