Bilişim Fakültesi İçin İmzalar Atıldı

Bilişim Fakültesi İçin İmzalar Atıldı
10.10.2013
642
A+
A-

Şen Piliç A.Ş., Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesinin binasını inşa edecek.

Et ve tavuk ürünleri sektörünün önde gelen firmalarından Şen Piliç, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) bünyesinde “Haşim Gürdamar Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi” inşa edecek.

Bu kapsamda SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ile Şen Piliç Kurucusu ve Onursal Başkanı Haşim Gürdamar arasında bir protokol imzalandı. SAÜ Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Şen Piliç Kurucusu Haşim Gürdamar, Şen Piliç Yönetim Kurulu Başkanı İpek Üstündağ, SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın, Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak ve Fakülte öğretim üyeleri ile Şen Piliç Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Elmas, protokol kapsamında yapılacak inşaatın SAÜ Esentepe Yerleşkesinde bir ilk olacağını ifade ederek, “İnşaatın bu zamana kadar kampüsümüzde bir hayırseverin, bir müteşebbisin üniversitemize bu çapta yapacağı ilk katkı olacağı için sevinçliyiz” dedi.

Bugün bulunduğu konumunu eğitimine borçlu olduğunu belirten Şen Piliç Kurucusu Haşim Gürdamar da, “Öğretim üyelerinin eğitimde attığı ilmikler sayesinde öğrenciler çok iyiye gidecekler ve dolayısıyla Türkiye iyiye gidecek, kalkınacak. Bilişim çağındayız, bilgi çok önemli. Devletin imkânlarının dışında biz de eğitime ve eğitimin kalitesine bir katkı yapmak istedik” diye konuştu. Eğitimin yapılacak olan bağıştan çok daha önemli olduğunu vurgulayan Gürdamar, yapılacak fakülteye isminin konulmasını istemediğini ancak yapılan ısrarlar sonucunda kabul ettiğini ifade etti. Gürdamar, “Öğretim üyeleri, öğrenciler bizim için çok önemli. Üniversite için bunun bir başlangıç olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas ile Şen Piliç Yönetim Kurulu Başkanı İpek Üstündağ, protokol defterini imzaladı.

Protokol kapsamında ihale sürecinin tamamlanarak Aralık ayı içinde inşaata başlanması ve fakültenin 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılına yetiştirmesi planlanıyor.

10-10-2013 / ST

 
642 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.