Bilinmeyen Kıta Afrika

Bilinmeyen Kıta Afrika
13.05.2016
1.548
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Afrika Topluluğu tarafından “ Afrika Konferansı” adlı bir etkinlik düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Afrika Topluluğu Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Asena Boztaş, Afrika Topluluğu Başkanı İbrahim Camanka ile Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencisi Hamza Jakiti konuşmacı olarak katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Yrd. Doç. Dr. Asena Boztaş, “Afrika Bilinmeyen Kıta konferansındaki amacımız, bilinmeyen ve tek bir ülke olarak adlandırılan, ancak 56 ayrı devletten oluşan kültürlerin beşiği Afrika kıtasının, medeniyetin doğduğu yer olduğunu ifade etmektir. Ayrıca bunun farkındalığını da yaratmak istiyoruz. Mevcut olan problemin ortadan kalkmasını, Afrika’yı, Sakarya’dan başlamak üzere tüm Türkiye’nin bilmesini istiyoruz. Üniversitemizde 38 ülkeden öğrencimiz mevcut. Bu 38 ayrı ülkeden 310 Afrikalı öğrencimiz var. Sakarya Üniversitesi’ni tercih ettikleri için onları tebrik ediyorum. Onlara iyi ve kaliteli bir eğitim vermek, iyi bir insan olma yolunda yön göstermek için çaba sarf edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Dostluk ve kardeşlik köprüsü

Afrika Topluluğu Başkanı İbrahim Camanka da, topluluktan ve topluluğun kuruluş amacından bahsetti. Camanka, “Bildiğiniz gibi Sakarya’da çok sayıda Afrikalı öğrenci bulunmaktadır. Sizlere yakın olmak, dostluk ve kardeşlik ilişkileri kurmak amacıyla bu topluluğu oluşturduk. Afrikalılar olarak böylesine çeşitli olan bir kültürü size tanıtmayı ve anlatmayı görev olarak görüyoruz. Çünkü sizlerin de bizleri anlamanızı, ancak çeşitli faaliyetlerle sağlayabiliriz” diye konuştu.

Afrika’yı kötü gösteriyorlar

Afrika dendiğinde insanların aklına birçok şey geldiğini dile getiren Hamza Jakiti, şunları söyledi: “Dünyadaki en tehlikeli hastalıklar neden Afrika’da görülüyor? Neden hastalık deyince aklımıza Afrika geliyor? Afrika ilaçların test edildiği bir yer. Kaynağı bilinmeyen bu hastalıklar binlerce insanı öldürüyor. Bütün bunların altında neler yatıyor önce bunları konuşmalıyız. Bir insanı, bir yeri kötü tanıtmak istiyorsanız, ilk önce insanları oralardan uzaklaştırırsınız. Afrika’yı dışarıdan öyle kötü gösterdiler ki, insanlar artık Afrika’ya gitmekten çok korkuyorlar. Hastalık var, açlık var, susuzluk var, medeniyetleri yok gibi birçok şey söylediler. Sizler sadece resmedilen Afrika’yı biliyorsunuz. Afrika’da da üniversite, cami var, farklı şehirler var. Biz ormanlarda yaşamıyoruz. Bunları sizlere anlatmak bizim için zor oluyor, çünkü siz orayı kötü olarak biliyorsunuz. İşte bu konferans da bu fikri değiştirmek için düzenlendi” ifadelerini kullandı.

Etkinlik kapsamında 20 Mayıs Cuma günü 10.00-18.00 saatleri arasında Esentepe Kampüsü Helikopter Pistinde, Afrika kültürü çeşitli etkinliklerle tanıtılacak.

13.05.2016 / SK
1.548 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.