Bilgisayarlı Malzeme Seçimi Semineri

Bilgisayarlı Malzeme Seçimi Semineri
04.03.2016
660
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü tarafından ‘Bilgisayarlı Malzeme Seçimi’ isimli bir seminer düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen seminere, ONATUS Öngörü Teknolojileri iş geliştirme yöneticisi Onur Öztürk konuşmacı olarak katıldı.

Öztürk, :Metalurji ve Malzeme Mühendisliği alanında inorganik veya organik, doğal veya sentetik hammaddelerden başlayarak, üretim süreçleri de dahil olmak üzere malzemelerin tasarlanması, geliştirilmesi ve üretilmesi aşamalarında görev alan bir mühendislik disiplini olduğunu söyledi.

Günümüzde 165.000 endüstriyel malzeme sayısı olduğuna değinen Öztürk, “Bu durum hızlı bir akan nehre benziyor. Bu ürün çalışmalarında KYOTO protokolü çerçevesince artık kullanılan malzemelerin çevresel etkilerine de bakıldığını, doğayla olan ilişkisi de göz önüne alınması gerekiyor ”dedi.

Katılımcılara CES SELECTOR 2016 programını anlatan Öztürk, “Metalurji ve Malzeme Mühendisliği alanında temel program. Bilgi almak istediğimizde çevreden edineceğimiz toplama bilgilerin aksine uluslararası standartlarda geçerliliği kanıtlı içeriği ve alan içi bilgileri kıyaslayabilme altyapısıyla, eğitim veya iş hayatındaki çalışmalarda bir referans kaynaktır” şeklinde konuştu.

Öztürk, uygulamayı katılımcılara örneklerle anlatarak, sorulara yanıt verdi.

03/02/2016 – FÖ
660 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.