Bilardonun Bir Numarası SAÜ’deydi

Bilardonun Bir Numarası SAÜ’deydi
18.04.2013
844
A+
A-

SAÜ İnsan Kaynakları ve Kariyer Topluluğu tarafından düzenlenen ‘Medya Günleri’ sona erdi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İnsan Kaynakları ve Kariyer Topluluğu tarafından düzenlenen ‘Medya Günleri’nin son gün konuğu Sakarya’nın yetiştirdiği dünyaca ünlü bilardo şampiyonu Semih Saygıner oldu.

Federasyon Yokken Dünya Kupasına Gittim

Öğrencilerin zevkle izlediği, stand-up gösterisi tadında geçen konuşmasında Semih Saygıner önemli bir ayrıntıyı izleyenlerle paylaştı. İlk dünya şampiyonasına davet edildiğinde henüz Türkiye Bilardo Federasyonu’nun kurulmadığın söyleyen Saygıner “Gerçekten de o dönemde önemli işler yaptık” dedi.

Müslüm Gürses Anısına

Öğrencilerden müzik yaşantısıyla ilgili soru gelmesi üzerine 2011 yılında çıkardığı sanat müziği albümünden bahseden Saygıner, şimdilik albüm düşünmediğini fakat Müslüm Gürses anısına çıkarılacak albümde ‘Müslüm Baba’nın bir eserini seslendireceğini dile getirdi.

Semih Saygıner

Sakarya’nın yetiştirdiği en önemli değerlerden biri olan Semih Saygıner, 1964 yılında Adapazarı’nda dünyaya geldi.

1994’te ilk Dünya Bilardo Şampiyonluğunu kazanan Saygıner, dünyada “Mr. Magic” (Bay Sihir) ya da “The Turkish Prince (Türk Prensi)” lakaplarıyla tanınır. Türkiye’de bilardonun federasyon haline gelmesini sağlayan kişidir. Hollanda liginde 9 yıl, Portekiz liginde 3 yıl profesyonel oyunculuk yapan Saygıner’in bilardo literatürüne“Semih Saygıner Magic Shots” (Semih Saygıner’in Sihirli Vuruşları) olarak geçmiş, 42 özel vuruş tekniğine sahiptir ve bu oyunun dünyadaki en önemli isimlerinden biridir.

18/04/2013 – ÇP
844 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.