Big Data Konferansı

Big Data Konferansı
18.12.2015
572
A+
A-

Big Data Konferansı

Sakarya Üniversitesi’nde (SAÜ) gelişen teknoloji ile hızla önem kazanan ‘Big Data’ konulu bir konferans düzenlenecek.

SAÜ Finans ve Ekonometri Öğrenci Topluluğu ile Sakarya Adaptto tarafından düzenlenen ‘Big Data’ konferansı 24 Aralık Perşembe günü saat 13’de Teknokent Konferans Salonunda gerçekleştirilecek.

Big Data konusunda araştırmaları ve yayınları bulunan Uludağ Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Necmi Gürsakal, büyük veri, büyük veri ve makine öğrenmesi, büyük veri ve istatistik konuları hakkında bilgi verecek.

Big data nedir?

Günümüz bilişim dünyasının en önemli sorunlarından biri olan big data, mevcut bilgi sistemlerinin işyleyemeyeceği kadar büyük hacimli verileri ifade eden bir kavram. Artık günümüzde internet üzerinde hergün milyarlarca dijital içerik üretiliyor. Firmalar müşterileri, tedarikçileri, işlemleri ve ürünleri ile ilgili trilyonlarca bayt’lık veri toplamakta. Cep telefonları, araçlar, iş makinaları, akıllı sayaçlar gibi sistemlerde bulunan milyonlarca sensör bilg toplamakta, sosyal medya siteleri, tüm dünyada milyarlarca insanın ürettiği her çeşit veriyi depolamakta. Sayısal dünyamızdaki tipik bir tüketicinin günlük yaşamında internette yaptığı iletişim, arama, satın alma, paylaşma türü işlemlerin yarattığı ve verilerin de tümü saklanmakta. Bu büyük hacimli verilerin tasnifi yepyeni bilgi işleme ve analiz yöntemi gerektiriyor. Bugüne kadar tüm bu bilgiler bilgi çöplüğü olarak nitelendiriliyordu, çünkü bu verinin mevcut veritabanlarında saklanması ve raporlama sistemlerinde kullanılması imkansızdı. Günümüzde artık, tüm bu bilgilerin kullanılması amaçlanıyor. Özetle, amaç bilgi çöplüğünden hazine çıkarmak. Big data bu sorun için üretilen çözümleri ifade eden bir kavram olarak kullanılıyor.

20/12/2015 – MA
572 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.