BESYO Özel Yetenek Sınavı Başladı

03.09.2012

Sakarya Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Özel Yetenek Sınavı başladı.

Beden Eğitimi ve spor dallarında okumak isteyen binlerce gencin beklediği Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Özel Yetenek Sınavı başladı. Bin 266 adaydan 679’u erkek ve 287’si kız öğrencilerden oluşuyor. Bu yıl Milli Sporcu barajı yukarı çekilirken, 31 aday Milli Sporcu kontenjanından başvuruyor.

Bin 266 Aday

Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen bin 266 kişin ter dökeceği sınavda adaylar,   BESYO’nun 300 kişilik kontenjanı içindeki bölümlere girmek için mücadele edecek. BESYO’nun bölümleri ve kontenjanları ise şöyle: “Beden Eğitimi ve Spor Öğr. Bölümü 60, Rekreasyon Bölümü (Birinci öğretim) 50, Rekreasyon Bölümü (İkinci Öğretim) 50, Spor Yöneticiliği Bölümü (Birinci öğretim) 50, Spor Yöneticiliği Bölümü (İkinci öğretim) 50,  Antrenörlük Eğitimi Bölümü (Birinci Öğretim) 40.”

Yüzde 20 Milli Sporcu

Her bölüme yüzde 20 Milli Sporcu kontenjanın yer aldığı BESYO’da toplamda tüm bölümlere 65 Milli Sporcu yerleşebilecek. Bu yıl Milli sporcu barajını yukarı çektiklerini ifade eden BESYO Müdürü Prof. Dr. Ercan Akyiğit, geçen yıl 140 ÖSS barajı uygulanırken, bu yıl bu rakamı yukarı çekerek 180 taban barajı ile başvuru kabul ettiklerini söyledi.

“Sınav parkurlarını günümüz şartlarına göre yeniledik” diyen Akyiğit, adaylarını yeteneklerini görmek için en uygun sınav parkurunu oluşturduklarını ifade etti.

Canlı Yayın

Herhangi bir şüpheye yer verilmeyecek şekilde objektif ve şeffaf bir sınav gerçekleştirdiklerini dile getiren Akyiğit, Sınav boyunca onlarca kamerayla sınavların anlık olarak yayımladıklarını söyledi.

BESYO sınavları canlı olarak http://canliyayin.sakarya.edu.tr/Mediasite/Viewer/?peid=a3794128-c847-41e6-a49b-f66acef62654 adresi üzerinden izlenebiliyor.

03/09/2012 – AB