BESYO Öğrencileri Doğayla Dost

09.12.2011

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu (BESYO) öğrencileri, “Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi kapsamında kampüste ağaç dikti.

Öğretmen adaylarına, toplumsal sorumluluk bilincini geliştirmeyi amaçlayan Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında öğrenciler sosyal sorumluluk konularında teorik ve uygulamalı eğitim görüyor. Çevre, sağlık ve diğer toplumsal konularda teorik eğitim alan öğrenciler, eğitimlerinin sonunda uygulama çalışmaları da yapıyorlar.

Türkiye’de ormanların yok edilmesine, çölleşmeye dikkat çekmek isteyen BESYO öğrencileri, ders kapsamında ağaç dikerek çevreye duyarlılıklarını uygulamalı olarak gösterdiler.  Kampüs alanında ağaç diken öğrenciler, Türkiye’nin sürekli çölleştiğini söylerken; “buna dur demek için, yarınlara yeşil bir Türkiye bırakmak için herkes gücünün yettiği kadar bu projelere katılmalı” diye tavsiyede bulundular.

09/12/2011 – AB