Bediüzzaman ve Müsbet Hareket

16.03.2015

Sakarya Üniversitesi Nesli Ati Öğrenci Topluluğu tarafından ‘Bediüzzman ve Müsbet Hareket’ konulu konferans düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen konferansa Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan konuşmacı olarak katıldı. Prof. Dr. Tarhan izleyicilere, Said Nursi’nin hayatını, tezini, getirdiği akılcı yaklaşımları ve bilimsel ispat yöntemini nasıl kullandığını anlattı.

Müsbet Hareket’ten bahseden Prof. Dr. Tarhan, “Bediüzzaman’ın keşfi de diyebileceğimiz, bu asrın mücadele yöntemi ‘Müsbet Hareket’tir. İyi ile kötünün mücadelesinde Müsbet hareketin en tesirli yaklaşım olduğunu sunmuş, yaşadıkları ve canlı hadiselerle bunu bizlere anlatmıştır. Bunları doğru analiz edersek daha sağlıklı ve doğru hareket ederiz” diye konuştu.

Türkiye’nin durumu her iyiye gittiğinde, hep bir fitne çıktığını söyleyen Prof. Dr. Tarhan, “Türkiye son dönemde farklı bir psikolojik savaşın içindedir. Böyle bir dönemde Müsbet Hareket, önemli bir yol gösterici olacaktır. Örneğin ‘İslamifobi’ yaşanan günümüzde, buna karşı maddi değil, manevi cihat yapmalı, üst aklın oyunlarına gelmemeliyiz” dedi.

1870372015 – MA