Bebeklikten Emekliliğe Down Sendromu ile Yaşam

Bebeklikten Emekliliğe Down Sendromu ile Yaşam
25.03.2015
624
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Kültür Şube Müdürlüğü tarafından ‘Bebeklikten Emekliliğe Down Sendromu ile Yaşam’ konulu konferans verildi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe Down Sendromu Derneği Başkan Yardımcısı Fulya Ekmen konuşmacı olarak katıldı. Ekmen katılımcılara Down Sendromu, Down Sendromlu bir bireyle nasıl yaşanır konuları ile Down Sendromu Derneği’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Down Sendromunun bir hastalık olmadığı söyleyen Ekmen, “Dünyanın neresinde yaşarsanız yaşayın doğan 800 çocuktan birinin Down Sendromlu olma riski var. Bunun sebebinin ne olduğu hala bulunamamış. Bununla birlikte Down Sendromu hastalık değildir, bir çocuğun saçlarının sarı olması, gözlerinin mavi olması ya da çocuğun kıskanç olması gibi bir durum bu” diye konuştu.

Down Sendromu Derneği’nin çalışmaları hakkında bilgi veren Ekmen, “Bir hastanede Down Sendromu Kliniği açılmasını sağladık, iki yıldır iş koçluğu projemiz var ve Down Sendromlu bireyleri gerçek işlere yerleştiriyoruz. Bu yıl bir akademi açtık, bu akademi ile 18 yaş üstü gençlerimize bağımsız yaşam eğitimleri veriyoruz” dedi.

İş koçluğu çalışmalarını anlatan Ekmen, “Biz Down Sendromlu bireylerin gidip iş yerlerinde çalışmasını istiyoruz, onların gerçek işler yapması için mücadele veriyoruz. Çalışması için gönderdiğimiz bir işletme eğer Down Sendromlu bireyi çalıştırmıyorsa ve ona iş vermiyorsa, o işletmeye bir daha yollamıyoruz” şeklinde konuştu.

Konferansın sonun da SAÜ Kültür Şube Müdürü Türkan Bilgin, Fulya Ekmen’e plaket takdim etti.

25/03/2015- MA
624 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.