Balkanlarda Sosyal Bilimler Kongresi

26.09.2017

8’inci Uluslararası Balkanlarda Sosyal Bilimler Kongresi 6-11 Eylül tarihleri arasında Romanya’da düzenlendi.

8’incisi düzenlenen Uluslararası Balkanlarda Sosyal Bilimler Kongresi, Prof. Dr. Recai Coşkun ve Prof. Dr. Enver Aydoğan’ın koordinatörlüğünde Romanya Köstence’de düzenlendi. Sakarya Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Ovidius Üniversitesi (Romanya), Nişantaşı Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Trakya Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen kongreye TİKA ve TÜBAV destek verdi.

Türkiye Cumhuriyeti Romanya Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, Başkonsolos Uygar Mustafa Sertel ve TİKA Romanya Koordinatörü Hacı Ahmet Daştan kongre boyunca katılımcılara eşlik etti.

Toplamda 92 bildirinin sunulduğu kongre, Türkiye dışında Romanya, Litvanya, Ukrayna’dan pek çok akademisyenin katıldı. Bir sonraki Kongre’nin Yunanistan veya Sırbistan’da yapılabilmesi için çalışmalara başlandı.

26.09.2017 – YC