Bakan Işık Sakarya Üniversitesi’nde

Bakan Işık Sakarya Üniversitesi’nde
17.06.2014
619
A+
A-

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Sakarya Üniversitesi Teknokent’i ziyaret etti.

Bakan Işık, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş ve Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ile birlikte Teknokent’teki firmaların ürünlerinin bulunduğu standı gezdi. Teknokent ile ilgili yetkililerden bilgi alan Bakan Işık, burada yaptığı açıklamada, Sakarya Üniversitesi’ni ziyaret etmekten ve yapılan çalışmaları bizzat yerinde görmüş olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye’deki sanayi üretiminin yaklaşık yüzde 70’inin Marmara Bölgesi’nde yapıldığını ifade eden Işık, yüksek teknolojiye geçişte de üniversitelerin katkısının önemli olduğunu vurguladı. Üniversite sanayi işbirliğinin özellikle Marmara Bölgesi açısından önemine değinen Işık, “Eğer üniversitelerimiz sanayicilerimizin yanında ve arkasında olmazsa, biz bu değişimi, dönüşümü, geçiş sürecini başarılı ve sürdürülür kılamayız” dedi.

Türkiye’de pek çok üniversitenin sadece eğitim fonksiyonunu yerine getirdiğini anlatan Işık, “Dünyadaki iyi üniversiteler eğitim fonksiyonunun yanına araştırma, araştırma fonksiyonunun yanına da teknoloji üretme fonksiyonunu ilave ettiler” diye konuştu. SAÜ’nün eğitim boyutunun yanında araştırma boyutunda da ön plana çıkıyor olmasının ve teknoloji üretme noktasındaki arzusu ve gayretinin takdire değer olduğuna vurgu yapan Işık, SAÜ Teknokent’inin Teknoloji Geliştirme Bölgeleri 2012 Performans Endeksinde bir yılda 20’nci sıradan 4’üncü sıraya yükseldiğini anımsattı.

2013 endeksi için yapılan çalışmaların devam ettiğini söyleyen Işık, “Ümit ediyorum Sakarya Üniversitesi, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Performans Endeksinde üst sıralarındaki yerini korur. Bu bizim açımızdan son derece önemli” şeklinde konuştu.

Sakarya Üniversitesi’nde başarıyla uygulanan ‘3+1 Uygulamalı Eğitim Projesi’nden de söz eden Bakan Işık, şöyle devam etti:

“3+1 artık sadece daireler için kullanılmıyor. Sakarya’da da üniversite eğitiminde bir model olarak kullanılıyor. Ben kendilerini bu konuda tebrik ediyorum. Bizim eğitim sistemimizdeki en önemli eksikliklerden biri, öğrencilerimizin pratik yapmaması. Sakarya Üniversitesi’nin bu açığı görüp buna yönelik bir model geliştirilmiş olması beni çok sevindirdi. Artık üniversite mezunu olmak sadece meslek sahibi olmak anlamına gelmiyor. Özgüveni yüksek, hayata hazır, kendinden emin gençlerin yetiştirilmesi, artık üniversitelerin temel hedeflerinden. Girişimci gençlerin yetişmesi de önemli.”

Bakan Işık, Teknokent ziyaretinin ardından yeni yapılan SAÜ Kampüs Camisi’ni de gezdi.

17/06/2014 – ST
619 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.