Bahar Dönemi Pedagojik Formasyon Duyurusu

Bahar Dönemi Pedagojik Formasyon Duyurusu
18.02.2016
1.142
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nde 2016 Pedagojik Formasyon (PF) Bahar Dönemi için ön başvurular başlamıştır. Son başvuru tarihi 26 Şubat 2016 saat 17:00’dir.

2016 PF Bahar dönemi ön başvuruları iki ayrı platformdan yapılacaktır: SAÜ (mezun olabilecek) son sınıf öğrencileri kullanıcı bilgilerini girerek SABİS üzerinden, SAÜ veya diğer üniversite mezunları da aşağıdaki linki kullanarak ön başvurularını yapacaklardır. Başvuru yoğunluğu dikkate alınarak kontenjanlar daha sonra belirlenecektir.

SAÜ SON SINIF ÖĞRENCİLERİNİN DİKKATİNE!

2012 ve daha öncesi girişli olup belirlenmiş bölümlerdeki mezun olabilecek durumda olan SAÜ son sınıf öğrencileri buradan (https://ogr.sakarya.edu.tr/tr/Basvuru/Formasyon) ön başvurularını yapabilirler. 3. sınıf öğrencileri başvuru yapamayacak olup onlar için Eylül ayında gerekli açıklama yapılacaktır. Değerlendirmeler SABİS üzerinden çekilen 7 dönemlik not ortalamalarına göre yapılacaktır. Ayrıca belirlenen bölümlerdeki 2013 ve sonrası girişli olup 2016 yaz döneminde mezun olabilecek durumdaki 3. sınıf öğrencileri de Eğitim Fakültesi’ne gelerek dilekçe ve transkriptleri ile şahsen ön başvuru yapabileceklerdir.

MEZUNLARIN (SAÜ VEYA DİĞER ÜNİVERSİTE) DİKKATİNE!

Mezunlar buradan giriş yaparak ön kayıtlarını yapabilirler. Ön kayıt formundaki açıklamaları dikkatle okuyarak/dinleyerek sizden istenilen bilgileri lütfen doğru giriniz. Yanlış veya eksik bilgi girilmesi halinde kesin kayıt hakkı kazansanız bile KESİNLİKLE kayıt yaptırmanıza izin verilmeyecektir. Kesin kayıtlar yapılırken girdiğiniz bilgiler doğrultusunda belgeler istenecek ve uyuşmaması halinde kaydınız geçersiz sayılacaktır. Değerlendirmelerde diploma notunuz dikkate alınacaktır. Diploma notları 4’lük sisteme göre girilecek, çeviri tablosu olarak da Sakarya Üniversitesi çeviri tablosu dikkate alınacaktır. Başka bir üniversitenin veya YÖK’ün çeviri tablosu kesinlikle dikkate alınmayacaktır.

Eğitimler 2016 Nisan ayında başlayacak ve yedi dersten oluşan birinci kısım uzaktan eğitimle yapılacak, 3 dersten olan ikinci kısım ise yüz yüze eğitimle tamamlanacaktır. Uzaktan eğitim dersleri Nisan-Haziran ayları aralığında, yüz yüze eğitimler ise Eylül-Aralık ayları aralığında Hendek’te yapılarak süreci başarıyla tamamlayanlara sertifikaları Şubat 2017 öğretmen atamalarından önce verilecektir.

Formasyon ücreti, YÖK’ün 3 yıldır uygulamakta olduğu ücret olan 2054 TL olup 1. Taksit tutarı (1027 TL) kesin kayıt sırasında, 2. Taksit tutarı (1027 TL) ise 2016 Eylül ayında yatırılacaktır.
1.142 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.