Bahar Dönemi Akademik Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Bahar Dönemi Akademik Genel Kurul Toplantısı Yapıldı
10.04.2015
570
A+
A-

Sakarya Üniversitesi'nde, 2014-2015 Bahar Dönemi Akademik Genel Kurul Toplantısı, Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, toplantıda yaptığı konuşmasında üniversitenin eğitimde, araştırmalarda, projelerde ve bunların yönetiminde hangi noktaya geldiği konusunu değerlendirdi. Eğitimde son 4 yıl içinde sistematik yenilikler yaptıklarını, eğitim planlarını yeniden düzenlediklerini ve ders sayılarını azalttıklarını belirten Prof. Dr. Muzaffer Elmas, tüm bunları da SABİS, EBS ve diğer sistemler ile desteklediklerini ifade etti.

Odak Noktamızı Gördük

Yapılan tüm bu çalışmaların aldıkları Avrupa Kalite Ödülü, AKTS Etiketi, DE Etiketi ve Mükemmellik ödülleri ile meyvesini verdiğini dile getiren Prof. Dr. Elmas, “Mühendislik ile Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakülteleri de geçtiğimiz ay akreditasyon sürecini tamamladı. Bu süreç ile üniversitemizde bir farkındalık sağlamış çalışmalarımızın odak noktasını da görmüş olduk. Yapılan bu çalışmalar özümüzü oluşturmamıza destek olacaktır” diye konuştu.

Akademik Yayın Sayımız Arttı

Eğitim alanında yaptıkları çalışmalarla öğrencilerin temel teorik bilgiler yanında uygulamalı bilgiler de edinmesini sağladıklarını aktaran Elmas, öğrencileri hayata, dünyadaki gelişmelere ve değişime hazırlayacak, dünyada öne çıkaracak nitelik kazandırmayı amaçladıklarını, üniversitenin tüm birimleriyle bunları destekleyeceklerini ifade etti. Ders anlatma yöntemlerinin de artık dünyadaki gelişmelere uygun olması gerektiğine işaret eden Elmas, bu konuda eğitim yılı sonuna kadar bir takım değişiklikler yapacaklarını söyledi. Elmas, şöyle devam etti:

“Eğitim konusunda birimlerimizin her yerden akredite alabileceği donanıma sahip durumdayız. Öğretim üyelerimizin atama ve yükselme kriterlerini değiştirdik. Proje zorunluluğu getirdik. Bilimsel araştırma projeleri ile ilgili tematik projelere yöneldik. TÜBİTAK destekli yapılan çalışmalarımız devam ediyor. Üniversitemizi akranlarıyla kıyasladığımızda, yayın sayısında artış var. Kişi başına düşen akademik yayın sayısının 0,25-0,30 seviyelerinden 0,55-0,60 seviyesine çıkması bizim için önemli bir konu. Bu konuda bir eşiği aştık. Gelinen nokta dolayısıyla tüm öğretim üyelerimize de teşekkür ederiz. İki ay içinde tüm öğretim üyelerimize yönelik düzenlenen proje eğitimini tamamlamayı düşünüyoruz. Bu konuda kurslarımız ve aktivitelerimiz devam edecek. Bireysel proje destekleri eğitimi ve paylaşımı konusunda da öğretim üyelerimizin her türlü masraflarını karşılıyoruz.”

Öğretim üyelerinin üniversitede yapılan tüm çalışmaların bilgilerine kolayca ulaşabileceği sistemin çalışmalarının hızla ilerlediğini ifade eden Elmas, Avrupa Kalite Ödülü’ne başvurduklarını, kurdukları bu sistemin de süratli ve etkili bir biçimde buna hizmet edeceğini sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından ise toplantının soru cevap bölümüne geçildi. Bu bölümde Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Musa Eken, Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın, Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, Prof. Dr. Atilla Arkan, akademisyenlerin sorularını yanıtladı.

Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, üniversitede danışmanlık sistemini kurduklarını, tüm öğretim üyelerinin bu sistemle lisans, yüksek lisans ve doktora bölümlerinde danışmanı oldukları öğrencileri otomatik olarak görebildiğini söyledi. Öğretim üyelerinin sistemle danışmanı olduğu kişilerin kişisel bilgilerini görebilme ve değiştirebilme olanağına sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Kocabıçak, şöyle devam etti: “Bitirme ödevlerini takip etmek için SABİS’e bir modül ekledik. Bu modülle tüm akademisyenlerimiz ödevleri haftalık ve aylık bir şekilde takip edebilecek. Mezun bilgi sistemini hayata geçirdik. Bu sayede bütün mezunlarla ilgili her türlü bilgiye kolayca ulaşılabilecek. Ayrıca mezunlar da kendi bilgilerini güncelleyebilecek. Son olarak ise gelecek eğitim öğretim yılından itibaren Uzaktan Eğitim Merkezimiz ile işbirliğinde, herhangi bir dersin ödevleri sistem üzerinden takip edilebilecek ve bu dersler canlı yayın ile internetten takip edilebilecek.”

Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın da akreditasyon programına ilişkin ölçme değerlendirme konusunda gerekli bilgileri toplamak için bir çalışma başlattıklarını ifade ederek, bunları öğretim üyelerinden özel olarak istediklerini söyledi.

Prof. Dr. Atilla Arkan ise konuşmasında, kütüphanede proje süreçlerini destekleyen ve bu süreçte eğitime katkı sağlayan programlara ilişkin bir konsept geliştirmeyi düşündüklerini kaydetti.

09/04/2015 – ST
570 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.