Aydüz Mısır’da Sempozyuma Katıldı

03.05.2012

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Davut Aydüz, Mısır Kahire Üniversitesi’nde “İslâmî Düşüncede Aydınlanma, Sebepleri ve Boyutları” isimli sempozyuma konuşmacı olarak katıldı.

İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Davut Aydüz, 22-23 Nisan 2012 tarihinde Mısır’ın en önemli üniversitesi olan Kâhire Üniversitesi’nin Dâru’l-Ulûm Fakültesi Felsefe Bölümünün düzenlemiş olduğu “İslâmî Düşüncede Aydınlanma, Sebepleri ve Boyutları” İsimli uluslararası sempozyum’da “M. Fethullan Gülen’in ilmî Tefsire Bakışı” başlığı altında bir tebliğ sundu.  Tebliğde önce “ilmî tefsir” hakkında bilgi verdikten sonra, tarihte ilmî tesfiri savunanlar, gerekçeleri, ilmî tefsire karşı çıkanlar ve gerekçeleri üzerinde durdu. Ardından da günümüzde ilmî tefsir hakkındaki tartışmalardan bahsetti. Son olarak esas konu olan, M. Fethullah Gülen’in ilmî tefsir hakkındaki görüşlerinden bahsetti.