Avrupalı Türklerin Anadili Eğitimi Çalıştayı Kitabı Yayınlandı

Avrupalı Türklerin Anadili Eğitimi Çalıştayı Kitabı Yayınlandı
04.10.2013
643
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nde gerçekleştirilen, “1. Avrupalı Türklerin Anadili Eğitimi Çalıştayı”nın Bildiriler Kitabı Yayınlandı.

6 Haziran 2013 tarihinde Sakarya Üniversitesi Enstitüler Binasında gerçekleştirilen 1. Avrupalı Türklerin Anadili Eğitimi Çalıştayı Bildiriler Kitabı yayınlandı. Kitabı yayına İsmail Güleç ve Bekir İnce hazırladı.

Eğitim Bilimleri Enstitüsü ve Türkçe Eğitimi Bölümü tarafından düzenlenen çalıştaya Almanya, Belçika, Hollanda’dan sivil toplum örgütleri, Türkiye’den ve farklı Avrupa üniversitelerinden akademisyenler ile Türkiye’den Türk Dil Kurumu, Yunus Emre Enstitüsü, Diyanet İşleri Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığından temsilciler katıldı. Türkçe Eğitimi Bölümü yüksek lisans, tezsiz yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin de katıldığı çalıştay altı oturum halinde gerçekleşti ve her bir oturum kitapta bir bölüm olarak yer aldı. Kitabın en sonunda ise, oturumların sonucunda neler yapılması gerektiği konusunda alınan kararlar yer alıyor.

Çalıştay Kitabı aynı zamanda Eğitim Bilimleri Enstitüsünün web sayfasında PDF olarak ilgililerin dikkatine sunuldu.

Avrupalı Türklerin Anadili Eğitimi Çalıştayının ikincisinin önümüzdeki sene Türklerin yoğun olarak yaşadıkları ülkelerin birinde gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

04/10/2013


643 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.