Avrupa Mükemmellik Ödülü Kokteyli

Avrupa Mükemmellik Ödülü Kokteyli
05.11.2015
527
A+
A-

Avrupa Mükemmellik Ödülü’nü alan Sakarya Üniversitesi, kalite alanındaki başarılı çalışmalarını düzenlediği bir kokteyl ile kutladı.

Sakarya Üniversitesi, Avrupa Kalite Yönetim Vakfı (EFQM) tarafından verilen ‘Avrupa Mükemmellik Ödülü’nü kazanmasını bir kokteyl ile kutladı. Sakarya Üniversitesi Personel Lokali’nde düzenlenen kokteyle, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

Kokteylde, kalite süreçleri ile ilgili bir sunum yapan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “2015 EFQM Avrupa Mükemmellik Ödülü alanındaki en yetkin ödül. Bu süreçte, üniversitemizin girdileri, bunların sonuçları, topluma kattığı değerler ve bunların ölçülmesi gibi konular esas alınıyor. Sonuç odaklı bir yaklaşım. Yaratıcılık ve değişimlerden yararlanma, misyoner bir liderlik var mı, kurum çeviklikle yönetilebiliyor mu yani dünyadaki değişimi kolay adapte olabiliyor mu? Bu soruların cevapları aranıyor” diye konuştu.

En üst puanı aldık

EFQM’den gelenlerin Sakarya Üniversitesi’nde 9 farklı alanda değerlendirildiğini belirten Rektör Elmas, “Biz kurumsal yetenekleri geliştirmede en üst puanı aldık. Bu da, ülkedeki ve dünyadaki değişimleri takip edebilme ve etkin bir şekilde yönetebilme anlamını taşıyor. Türkiye’de Kalder kuruluşu var. Önemli kuruluşlar bu ödüllere başvuruda bulunuyorlar. İşletmelerde bu ödülün bir prestiji var. Ülkemizde bu ödüle başvurup, 5 yıldız aldıktan sonra Avrupa Ödülüne başvuruda bulunulabiliyor” dedi.

Rektör Elmas devamla şunları söyledi: “Avrupa Mükemmellik Ödülü’nü kazanmamızda katkıda bulunan ve bu süreçlere verdikleri desteklerden dolayı, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Yüksek Öğretim Kurumu’na, valiliğimize, belediye başkanlığımıza, STK’lara ve Sakarya Üniversitesi’nin tüm personeline teşekkür ediyorum.”

Kokteylde söz alan Sakarya’nın duayen gazetecilerinden Abdullah Çelik de, Sakarya Üniversitesi’nin kuruluşunu anlatarak, Sakarya Üniversitesi’ni dünya üniversiteleri arasına girmesine katkıda bulunanlara teşekkürlerini iletti.

SAÜ’nün başarılarının devam edeceğine inanıyorum

Sakarya Üniversitesi’ni 2015 EFQM Avrupa Mükemmellik Ödülü’nü kazanmasından dolayı tebrik eden Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, “Türkiye’de olumlu gelişmelerin, bu gelişmeler doğrultusunda güzel sonuçların elde edilmesi için çalışmamız gerekiyor. Üniversitemiz, Sakarya’mız için önemli bir kurum. Ülkemiz için çok önemli bir kurum. İlim, irfan yuvası.  87 bin öğrencimiz var. Bunun 10 bini lisansüstü seviyesinde. Hakikaten böylesine önemli, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi yetiştiren, hem ilim hem de irfan öğreten bir ocak. Bu ilim ve irfan ocağının mükemmel olduğunun, uluslararası bir kuruluş tarafından tespit edilmesi çok önemlidir.  İnşallah bu elde edilen başarının diğer başarılarla devam ettirilerek yeni halkalar eklenmek suretiyle bu başarının zincire dönüşeceğini ümit ediyoruz” şeklinde konuştu.

Vali Coş konuşmasının sonunda,  “Bu güzel başarının elde edilmesinde emeği geçen bütün üniversite mensuplarına, öğrencisinden öğretim üyesine, dekanından rektörüne kadar, sayın rektörümüzün şahsında tebrik ve teşekkür ediyorum” dedi.

Kokteyl, ‘Avrupa Mükemmellik Ödülü’ ile hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile son buldu.

05.11.2015 – YC
527 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.