ATAMA: Turizm Fakültesi Dekanlığına Prof.Dr. Mehmet Sarıışık Atandı

31.07.2017

Sakarya Üniversitesi Turizm Fakültesi dekanlığını vekaleten yürüten Prof. Dr. Mehmet Sarıışık asaleten yeniden atandı.

Prof. Dr. Mehmet Sarıışık kimdir?

1968 yılında Sandıklı’da (Afyonkarahisar) doğan Sarıışık, ilk ve ortaöğrenimini burada tamamladı. 1992 yılında Çukurova Üniversitesi Mersin Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’ndan mezun olduktan sonra aynı yıl Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalında yüksek lisans öğrenimine başladı. 1994 yılında mezun olduktan sonra aynı yıl Adnan Menderes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalında doktora öğrenimine başladı. 1993-1998 yılları arasında Afyon Kocatepe Üniversitesi Sandıklı Meslek Yüksekokulu Turizm İşletmeciliği programında Araştırma Görevlisi, 1998-2009 yılları arasında Kocaeli Üniversitesi Derbent Meslek Yüksekokulu ve Derbent Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nda Yardımcı Doçent Doktor olarak çalıştı. Aynı zamanda bölüm başkanlığı ve müdür yardımcılığı gibi yönetim görevlerinde de yer aldı. 2009 yılında Doçent olan Sarıışık, 2014 yılında Profesör ünvanını almıştır.2009 yılından beri Sakarya Üniversitesinde görevli olan Sarıışık halen Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümünde öğretim üyesi olarak akademik yaşamına devam etmektedir. Yiyecek-içecek ve gastronomi alanlarında yoğunlaşan Sarıışık’ın çok sayıda ulusal ve uıluslararası yayın ve araştırması bulunmaktadır. İngilizce ve Almanca bilen Sarıışık, 2 çocuk babasıdır.