ATAMA: Pamukova MYO Müdürlüğüne Doç. Dr. Taki Demir Atandı.

31.07.2017

Pamukova Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü’ne Doç. Dr. Taki Demir Atandı.

Doç. Dr. Taki Demir kimdir?

1970 yılında Sivas Kangal’da doğdu. İlk ve orta öğretimini Malatya ve Sivas’ta tamamladı. 1990 yılında girdiği Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümünden 1994 yılında mezun oldu. Yüksek Lisansını Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bahçe Bitkileri Anabilim Dalında 1997 yılında ve Doktorasını aynı Enstitüde 2004 yılında tamamladı. 1995-2006 yılları arasında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesinde Araştırma Görevlisi olarak görev yaptı. 2006 yılında Sakarya Üniversitesi Geyve Meslek Yüksekokulunda Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. 2014 yılında Doçent oldu ve 2015 yılında Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümüne Doçent olarak atandı. 2006-2011 yılları arasında Geyve Meslek Yüksekokulunda çeşitli idari görevlerde bulundu. 2011-2016 arasında Pamukova Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevini yürüttü.

Birçok araştırma projesinde yürütücü, araştırmacı ve danışman olarak görev yapmış olan Taki Demir’in ulusal ve uluslararası düzeyde yayımlanmış çok sayıda akademik makalesi bulunmaktadır. 2014 yılından beri Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde kurulmuş olan Sakarya Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Başkan Yardımcılığını yürütmektedir.

Doç. Dr. Taki Demir evli ve 4 çocuk babasıdır.