ATAMA: Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Yılmaz Daşcıoğlu Atandı

ATAMA: Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Yılmaz Daşcıoğlu Atandı
31.07.2017
2.403
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi dekanlığını vekaleten yürüten Prof.Dr. Yılmaz Daşcıoğlu asaleten yeniden atandı.

Prof. Dr. Yılmaz Daşcıoğlu kimdir ?

10.10.1963 tarihinde Isparta’nın Yalvaç ilçesinde dünyaya gelmiştir. Lisans öğrenimini İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde tamamlamıştır. Yüksek lisans eğitimini 1995 yılında “Mehmed Celal’in Romanları ve Popüler Edebiyat Geleneği” başlıklı teziyle; doktora eğitimini de 2001 yılında “Behçet Necatigil’in Şiirlerinin Şekil ve Muhteva Yönünden İncelenmesi” başlıklı teziyle tamamlayarak doktor ünvanını almaya hak kazanmıştır. 1993 yılında Araştırma Görevlisi olarak göreve başladığı Sakarya Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde halen profesör olarak görev yapmakta olan Daşcıoğlu, çeşitli idari görevlerde de bulunmuştur. Senato üyeliği, Türk Dili Bölüm Başkanlığı, Türk Dili ve Edebiyatı Yeni Türk Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanlığı, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcılığı, Fakülte Yönetim Kurulu üyeliğinin yanı sıra Türk Dil Kurumu bilim kurulu üyeliğinde de bulunmuştur. Halen Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı olarak görev yapmaktadır.

Alanında çok sayıda akademik çalışması bulunan Daşcıoğlu’nun eserlerinden bazıları şunlardır: Abdülhak Hamid Tarhan, Kader Hep Erken Zaman Hep Geç Cahit Zarifoğlu’nun Şiiri, Dar Vakitlerde Geniş Zamanlar Behçet Necatigil’in Şiiri ve Dalgalı Suda Gölge ve Sûret 19. Yüzyıl Türk Edebiyatında Bireyin Oluşumu Üzerine. Bunların yanı sıra şiir kitapları da bulunan Daşcıoğlu’nun son şiir kitabı Leylak Kalkışması’dır.


2.403 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.