Atalay’a Fahri Doktora Unvanı Verildi

Atalay’a Fahri Doktora Unvanı Verildi
26.11.2015
1.706
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Senatosu tarafından, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay’a, Toplumsal Barışa yaptığı katkılardan dolayı fahri doktora unvanı verildi.

SAÜ Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen fahri doktora tevdi töreni Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve çok sayıda işçi, davetli ve akademisyenlerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Atalay bir simgedir

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşmalara geçildi. Törende bir konuşma yapan Vali Hüseyin Avni Coş, aldığı unvan dolayısıyla TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’ı tebrik ettiğini dile getirerek, “Sayın Atalay’a ilimize ve ülkemize yaptığı çok yönlü hizmetlerden dolayı Üniversite Senatosu tarafından bir kadirşinaslık örneği olarak bu unvan verildi. Eskilerin bir sözü vardır: ‘’Marifet iltifata tabidir, iltifatsız meta zayidir’’ diye. Marifetler, hünerler, yetenekler, başarılar, iltifat ve takdir edildiği müddetçe çoğalır, gelişir” diye konuştu.

Milletçe iyi işler yapan ve başarılı olan insanlara sahip çıkılması ve takdir edilmesi gerektiğine işaret eden Coş, “Biz Sayın Ergün Atalay’la iftihar ediyoruz ve bu tercih edilen Fahri Doktora unvanının kendisine hayırlı olmasını diliyoruz. Kendisi bir simgedir, kendisi aynı zamanda emek dünyasının, çalışanlarımızın ve üniversitemizin de bir değer örneğidir” ifadelerini kullandı.

İyi bir Sakaryalıdır

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da, Rektör Elmas’a ve Sakarya Üniversitesi Senatosu’na bu anlamlı davranışlarından dolayı teşekkür ettiklerini belirterek, “Temsil ettiği kesimin menfaatlerine en küçük bir zarar getirmeden, hatta belki de en büyük kazanımlarını sağlayarak, ülkenin birliğine, beraberliğine, özgürlüğüne, demokrasisine katkı sağlayan bir TÜRK-İŞ ve onun başında övünerek ifade ettiğimiz, içimizden çıkardığımız, değerli ağabeyimiz Ergün Atalay’ı tebrik ediyorum” dedi. Toçoğlu, şöyle devam etti: “Ergün Atalay, her zaman mütevazı, her zaman nerelerden gelip nerelerde olduğunun farkında olan, ülkesini önceleyen, şehrini önceleyen bir değerimizdir. İyi bir Sakaryalıdır, iyi bir Sakaryasporludur. Sayın başkanım Allah yolunu açık etsin, Allah sana hayırlı ömür versin, seninle gurur duyuyoruz”

Üniversitemize sahip çıkmıştır

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas da, Sakarya Üniversitesi’nin kurulduğu dönemde bazı zorluklar yaşadığını, Ergün Atalay’ın da o zamanki durumu ve konumu nedeniyle üniversiteye sahip çıkışını hiçbir zaman unutamadıklarını anlattı. Rektör Elmas, “Sayın Atalay’ın üniversitemizin kuruluş dönemindeki katkılardan dolay çok büyük bir emeği vardır. Kendisine teşekkür etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

İkinci bir üniversite gerek

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay ise, törene katılmaktan ve bu unvana layık görülmekten dolayı oldukça mutlu olduğunu dile getirerek, SAÜ Senatosu’na ve emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Sakarya’ya ikinci üniversite müjdesini de veren Ergün Atalay, “Sakarya’nın bütün değerleri burada. Sakarya’ya ikinci bir üniversite gerekiyor. Bunun için de elimden geleni yapmaya hazırım. En yakın zamanda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bu konuyu ileteceğim” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas tarafından TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’a fahri doktora unvanı verildi.

26/11/2015 – ST
1.706 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.