Aşure İkramı

Aşure İkramı
09.10.2017
1.282
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nin çeşitli birimlerinde aşure ikram edildi.

60 farklı ülkeden 220 uluslararası öğrenci ile Türkçe hazırlık eğitimi veren Sakarya Üniversitesi TÖMER ve Spor Bilimleri Fakültesi, Muharrem ayı dolayısıyla aşure ikram etti.

60 farklı ülkeden 220 uluslararası öğrenci ile Türkçe hazırlık eğitimine bu yıl 2 Ekim 2017 tarihinde başlayan Sakarya Üniversitesi TÖMER, eğitim öğretimdeki ilk haftanın Muharrem ayına da denk gelmesi sebebiyle aşure etkinliği düzenlendi.

Okutmanlar, aşure ve ikramın Türk ve İslam kültüründeki önemine derslerde değindi. Farklı kültürlerden ve dinlerden olan uluslararası öğrenciler aşure ikramına yoğun ilgi gösterdi.

Sakarya Üniversitesi TÖMER’deki aşure etkinliğine, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzafffer Elmas ve Senato Üyeleri de katıldı. Rektör Elmas ve Senato Üyeleri, üniversitemizin farklı birimlerinde eğitim görmek üzere farklı ülkelerden gelen öğrencilerle özel olarak ilgilenerek, sohbet etti.

Spor Bilimleri Fakültesi’nden Aşure İkramı

SAÜ Spor Bilimleri Fakültesinin bahçesinde yapılan aşure ikramına, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Süleyman Can Kurnaz’ın yanı sıra, fakültenin idari ve akademik personelleri ile öğrenciler katıldı. Etkinlikte konuşan Dekan Kurnaz “Aşure gününün bugünlere kadar ulaşmasındaki en önemli etken paylaşma duygumuzdur. Katılan herkese teşekkür ederim. Hepimize afiyet olsun” dedi.

09/10/2017 –


1.282 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.