Astım Alerjik Kökenlidir

Astım Alerjik Kökenlidir
10.02.2016
1.435
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Öner Özdemir, özellikle çocularda görülen astımın yüzde 90 oranında alerjik kökenli olduğunu belirterek “Bunun birçok nedeni var. Soğuk hava, solunum yolu enfeksiyonları, hava kirliliği, sigara gibi nedenler astımı tetikleyebilir. Astım konusunda belirtileri önceden görmek mümkün olsa da kesin teşhis ancak sağlık birimlerinde yapılacak testler sonucunda konabilir. Bu nedenle ailelerin belirtiler nüksettiğinde ilgili sağlık birimlerine danışmaları çok önemlidir” diye konuştu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından AKM’de düzenlenen “Çocuklarda Astım ve Alerji Hastalıkları” adlı konferansa konuşmacı olarak katılan Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Öner Özdemir, çocuklarda ortaya çıkan alerjik rahatsızlıklarla ilgili bilgiler verdi.

Özdemir, “Özellikle çocuklarda görülen astım yüzde 90 oranında alerjik kökenlidir. Bunun birçok nedeni var. Soğuk hava, solunum yolu enfeksiyonları, hava kirliliği, sigara gibi nedenler astımı tetikleyebilir. Astım konusunda belirtileri önceden görmek mümkün olsa da kesin teşhis ancak sağlık birimlerinde yapılacak testler sonucunda konabilir. Bu nedenle ailelerin belirtiler nüksettiğinde ilgili sağlık birimlerine danışmaları çok önemlidir” diye konuştu.

Prof. Dr. Öner Özdemir, “Eğer alerji testlerinde çocuğunuzun her şeye alerjisi çıktığını görürseniz şüpheyle karşılayın. Çünkü bu tür alerjiler çok az görülen şeylerdir. Genelde bu testte bir hata ortaya çıkmış olabilir. Bu açıdan bu gibi sonuçları genelde kabul etmeyip testi tekrarlıyoruz. İnek sütü alerjisi ve yumurta alerjisini çocukların atabilmesi birkaç yılı bulabiliyor. Bu açıdan eğer yediklerinize dikkat etmezseniz çocuğun bu alerjiyi atabilmesi daha da uzun sürebilir” ifadelerini kullandı.

10/02/2016 – HAY


1.435 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.