Asıl Engel Bedende Değil Kalptedir

Asıl Engel Bedende Değil Kalptedir
14.12.2017
2.702
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Engelsiz Yaşam Topluluğu tarafından “Engele Engel Olmak”  konulu bir etkinlik düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe SAÜ Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Aslan ile Gölcük Görme Engelliler Komisyon Başkanı Mevlüt Önerbay konuşmacı olarak katıldı. Etkinlikte sesli betimleme film gösterimi ve işaret dili ile şarkı dinletisi de yer aldı.

Toplumsal duyarlılık oluşmalı

Engelin sadece bedende değil düşünce ve düşlerde de yaşandığını belirten Yrd. Doç. Dr. Hakan Aslan, engelli olmanın şanssızlık olmadığını, farklı ve yepyeni fırsatlarla dolu bir yaşam biçimine dönüştürüldüğünün bilinmesi gerektiğini söyledi. Engellilik konusunda toplumsal duyarlılık oluşması gerektiğinden bahseden Aslan , “Engellilerin toplumsal hayata tam ve sorunsuz katılabilmesi için kamunun bu konuda liderlik yapması gerekir. Dolayısıyla üniversite bünyesinde yapılan etkinliklerle öğrenci arkadaşlarımızın bu farkındalığa öncelik ettiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Asıl engel kalptedir

Gölcük Görme Engelliler Komisyon Başkanı Mevlüt Önerbay ise 26 yaşında görme engelli olduğunu ifade ederek, bu yaştan sonra engelliliğin aslında yaşanılmaz bir engel olmadığını anladığını, bunu anlatmak için de bir yola çıktığını söyledi. Engellilerin zorluklarla karşılaştığını dile getiren Önerbay, “Eksikten başka engel yok. İnsan, hayatının kontrolünü yüzde 80 oranında göz duyusuyla idame ettiriyor. Dolayısıyla biz çoğu insandan, çoğu engelliden fazla zorluk çekiyoruz. Fakat biz şuna inandık; asıl engel kalpteki engeldir” şeklinde konuştu.

14/12/17 – Ezgi C.


2.702 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.