Artık Mağazaya Gitmeye Gerek Kalmayacak

Artık Mağazaya Gitmeye Gerek Kalmayacak
03.05.2016
886
A+
A-

Sakarya üniversitesi (SAÜ) Bilim Teknoloji Topluluğu ile İnşaat Mühendisliği Topluluğu tarafından  “Autodesk Dijital Tasarım Semineri” adlı bir etkinlik düzenlendi. Tasarım uygulamalarının ele alındığı etkinlikte, 3 boyutlu yazıcılar sayesinde yakın gelecekte istenilen herşeyin evlerde üretilebileceği ve mağazaya gitmeye gerek kalmayacağı ifade edildi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, Zaxe Firması Ortak Kurucusu Serhat Özperçin, Eras Arnova Kariyer Gelişim Merkezi Genel Koordinatörü Selim Can Aras Autodesk Yazılım Firması Eğitim Yöneticisi Evren Arın ile Autodesk Yazılım Firması Türkiye Kullanıcı Topluluğu Uzmanı Ceyhun Hürcan konuşmacı olarak yer aldı.

AutoCad yazılımı hakkında bilgiler veren Evren Arın, “AutoCad, mimari ve endüstriyel alanda en çok kullanılan programlardan biridir. Bu program sayesinde üretilecek olan ürününün 3 boyutlu görüntüsü elde edilebilir ve üzerinde değişiklikler yapılarak, üretimden sonra görülecek aksaklıklar dijital ortamda düzeltilebilir” dedi.

AutoCad programının piyasada en yaygın kullanılan yazılım olduğunu kaydeden Arın, “Yaygın kullanılmasının verdiği yazılım desteği, kolay öğrenilebilir olması ve Türkçe kaynaklarının bulunması AutoCad programının tercih edilmesinin önemli sebeplerindendir” ifadelerini kullandı.

Artık mağazalara gitmeye gerek kalmayacak

3 boyutlu baskı teknolojisinin geleceğinden bahseden Serhat Özperçin,”Dünya, katmanlı üretim teknolojisinin potansiyelini yeni fark etmeye başladı. 3 boyutlu baskı bugün her türlü ürünü daha iyi bir şekilde üretebilmenize ve henüz üretmeyi hayal edemediğiniz yeni şeyleri de bundan sonra yaratabilmenize olanak sağlayacak. Bu nedenle, 3 boyutlu baskı teknolojisini sadece tasarım ve üretim alanı için düşünmemeliyiz” şeklinde konuştu.

Gündelik hayatta artık mağazalara gitmeye gerek kalmayacak diyen Özperçin,” Online ortamdaki hazır dosyayı 3 boyutlu yazıcıya indirip istediğiniz objeyi üretebileceksiniz. İnternetteki hazır dosyalar hoşunuza gitmiyorsa, kendi tasarladığınız üç boyutlu ürüne sahip olacaksınız. En önemlisi, 3 boyutlu yazıcılar tedarik zincirini baştan aşağı değiştirecek” dedi.

Teknolojinin değişim hızı çok büyüleyici

Tüketiciyi dev fabrikalar yerine 3 boyutlu yazıcılara yakınlaştırmak, ürün taşımacılığı yapmaktansa dijital dosyaları kullanıma sunmanın daha kolay olduğunu ifade eden Özperçin, “3 boyutlu baskı teknolojisi yaygınlaştıkça üreticinin envanter ihtiyacı da ortadan kalkacak. Önümüzdeki on yıl içinde 3 boyutlu baskı teknolojisinin birçok alanda dramatik değişikliklere yol açacağını öngörüyoruz. Teknolojinin değişim hızı çok büyüleyici” şeklinde konuştu.

Selim Can Eras, “Eras Arnova şirketinin makine,inşaat, yazılım alanında verdikleri eğitimden, Ar-Ge desteğinden ve öğrencilere verdikleri ücretsiz eğitimler hakkında bilgiler verdi.

Kendi türünün ilk bulut tabanlı tasarım yazılım olan Fusion 360 avantajlarını anlatan Ceyhun Hürcan da “Kendi türünde ilk bulut tabanlı 3D CAD/CAM/CAE yazılımıdır. Ürün geliştirme süreçlerinizi tek bir platformda birbirine bağlar. Tek bir ortamda ürün tasarlıyor, ürünü analiz ve imal ediyor. Her yerde çalışıyor ve modelleme yapabiliyor” diye konuştu.

03.05.2016- BS
886 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.