Arapça Şiir Okuma Yarışması

Arapça Şiir Okuma Yarışması
04.05.2016
1.048
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Arapça hazırlık sınıfı öğrencileri arasında ‘Arapça Güzel Şiir Okuma’ yarışması düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrenci topluluklarından Arapça Dil Kulübü (Multekâ Luğati’d-Dâd) tarafından İlahiyat Fakültesi Hazırlık Sınıfı Öğrencileri arasında Arapça Güzel Şiir Okuma Yarışması düzenledi. Farklı sınıflardan öğrencilerin katıldığı yarışma, Fakülte Dekanı Prof. Dr. H. Mehmet Günay’ın açılış konuşması ile başladı.

Konuşmasında hazırlık sınıfındaki Arapça eğitiminin yanı sıra başarılı etkinliklerinin de yapıldığını ifade eden Prof. Dr. Günay, bilgi ve yetkinlikleriyle SAÜ İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin yalnızca yurt içinde değil yurt dışında da dikkat çektiklerini dile getirdi. Prof. Dr. Günay ayrıca, şu anda Mevlana Değişim Programı kapsamında Ürdün ve Malezya’da okuyan öğrencileri bulunduğunu, yapılmış olan yeni anlaşmalarla öğrencilerin Katar ve başka ülkelerde de eğitim görme imkânı bulacaklarını söyledi.

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Vakfının desteğiyle tüm katılımcılara çeşitli hediyelerin verildiği etkinlikte Hz. Peygamber’e Övgü, Filistin ve İslam Kardeşliği gibi temalarda pek çok şiir seslendirildi. Öğr. Gör. Dr. Şule Yüksel Uysal tarafından organize edilen yarışmada, Hazırlık 1. Öğretim G sınıfından Mehmet Safa Cevahir birinci, yine aynı sınıftan Melike Kılıç ikinci ve Hazırlık 2. Öğretim C sınıfından Fatih Aktürk ise üçüncü sırayı elde etti.

Dereceye girenlerin ödülleri, hazırlık öğrencileri için düzenlenecek yılsonu töreninde takdim edilecek.

04.05.2016 – YC


1.048 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.