Arabuluculuk Eğitimi Verildi

Arabuluculuk Eğitimi Verildi
24.03.2015
776
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen ‘Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk’ isimli eğitim sona erdi.

Sakarya Barosu avukatlarına yönelik, Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen ‘Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk’ isimli eğitim sona erdi. 3 Mart 2015 tarihinde başlayan ve üç hafta boyunca süren etkinliğe, başta Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan olmak üzere toplam 32 avukat katıldı.

Arabuluculuk faaliyetinin yürütülmesi ile ilgili temel bilgiler, iletişim becerilerileri, müzakere ve uyuşmazlık çözüm yöntemleri, psikoloji ile diğer teorik ve pratik bilgileri içeren ve arabuluculuğun yerine getirilmesi için gerekli olan bilgi ve becerilerin kazandırılması amacıyla düzenlen eğitim, 38 saati teorik, 12 saati pratik olmak üzere toplam 50 saat sürdü.

Avukatlara, 19 Mart Perşembe günü Bölge Adliye Mahkemeleri Başsavcısı Haydar Memiş, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Kalabalık ve Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar’ın katılımıyla düzenlenen törenle, ‘Arabuluculuk Eğitimi’ ile ilgili başarı belgeleri takdim edildi.

Arabuluculuk eğitimini tamamlayan avukatlar, Arabuluculuk Daire Başkanlığı tarafından yapılacak yazılı ve uygulamalı sınavlara katılacaklar. Bu sınavlarda başarılı oldukları takdirde, adı geçen Daire Başkanlığınca tutulan Arabulucular Siciline kaydolarak, arabuluculuk faaliyetinde bulunabilecekler.

24/03/2015 – YC


776 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.