Ar-Ge Merkezleri Sakarya Teknokent’te Buluştu

19 Temmuz 2018

Sakarya Üniversitesi, Sakarya Teknokent ADAPTTO Teknoloji Transfer Ofisi ve Sakarya’daki Ar-Ge Merkezleri arasında Teknokent ev sahipliğinde İşbirliği Protokolü imzalandı.

Protokol törenine Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Temel Gürdal, Genel Sekreter Dr. Yaşar Kahraman, Sakarya Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Özcan Keskin, MARKA Sakarya Koordinatörü ve Ar-Ge Merkezi firmalarının üst düzey yöneticileri katıldı.

“Sakarya Teknokent sanayicinin yanında her türlü desteğe hazır”

İşbirliği Protokolünden duyduğu memnuniyeti dile getiren Sakarya Teknokent ve ADAPTTO Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin, “Sanayide alacağımız her mesafe, küresel rekabette ülkemizi üst basamaklara taşıyacaktır. Her sanayi atılımı, başı dik bir ülke olma yolunda, elimizi güçlendirecektir. Bunun için diyoruz ki, ülkemizi ileriye taşıyacak anahtar teknoloji, Ar-Ge, tasarım ve inovasyondur. Teknoloji üretmeyen bir ülkenin, parlak bir geleceği olamaz. Teknolojik alt yapısı olan ürünleri üreterek ülkemizde bir sıçrama ve ilerleme sağlamalıyız ki, bölgemizde söz sahibi bir konuma gelelim. Sakarya Teknokent ve ADAPTTO Teknoloji Transfer Ofisi olarak Ar-Ge kültürüne sahip bölgemizdeki her firma ile işbirliği yapmaya ve çalışmaya hazırız. Bugün imzaladığımız İşbirliği Protokolü ile yükselen sinerjimiz artarak devam edecektir. Sakarya Teknokent olarak her türlü desteğe ve işbirliğine açık olduğumuzu ifade etmek isterim. Protokol törenimize katılarak bizleri onurlandıran başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Savaşan hocamız olmak üzere siz değerli firma temsilcilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“Ar-Ge ve inovasyon ekosistemine yabancı değilim”

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan: “Öncelikle Sakarya’mızdaki tüm üst düzey Ar-Ge firmalarımızı Teknokent çatısı altında üniversitemizde buluşturmaktan yaşadığım mutluluğu sizler ile paylaşmak isterim. Biliyorsunuz yakın zaman içinde Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsımı görevlendirilmesi üzere Sakarya Üniversitesi Rektörlüğüne atandım. Sakarya camiasını iyi tanıyor ve biliyorum. Üniversitemizi daha ileri götürmek, vizyoner kimliğini geliştirmek için bizlere ve siz değerli sanayicilere önemli görevler düşüyor. Ne kadar sosyal bilimci biri olsam da, Ar-Ge ve İnovasyon ekosistemine çok yabancı değilim. İki yıl boyunca Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundum. Hepimizin malumu Ar-Ge ve inovasyon günümüzde rekabetin vazgeçilmez unsurlarından biri haline geldi. Etkin Ar-Ge teşvikleri ile sanayisi desteklenen ülkeler Dünya Rekabet Sıralamasında en üst seviyelerde yer almakta. Ülke olarak beklentimiz, yapılan Ar-Ge çalışmalarının ülkemize ekonomimizde katma değer yaratacak, uluslararası pazarda rekabet gücümüzü artıracak ileri teknoloji içeren ürünler olarak dönmesidir. Ben bu protokol töreni ile bu güzel ortamın üniversitemizde yapılmasından, sinerjisinden duyduğum memnuniyeti dile getirmek istiyorum. Her bir katılımcı firmaya ve Sakarya Teknokent çalışanlarına teşekkür ediyorum. Allah yaptığımız işleri hayırlı kılsın” dedi.

Protokol törenine katılan Ar-Ge merkezine sahip firmalar ise şu şekilde sıralandı: “Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi A.Ş., Başak Traktör İş ve Tarım Makinaları Sanayi ve Ticaret A.Ş., Toyota Boshoku Türkiye Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş., Tırsan Treyler A.Ş., Daikin Isıtma ve Soğutma Sistemleri San. Tic. A.Ş., ASAŞ Alüminyum Sanayi ve Ticaret A.Ş., NTG Plastik San. ve Tic. A.Ş., Gizem Seramik Frit ve Glazür San. ve Tic. A.Ş., AKSA Magnet Endüstriyel Ürünler San. ve Tic. A.Ş., RC Endüstri Ulaşım Araçları A.Ş., Aydın Örme San. ve Tic. A.Ş., Federal Elektrik Yatırım Tic. A.Ş., Ak Gıda San. ve Tic. A.Ş., Optimak Optimum Süreç Tasarımı ve Uygulamaları San. Tic. Ltd. Şti.”

Kahvaltı eşliğinde gerçekleştirilen program, üçlü konsorsiyum protokol töreni ile devam etti ve katılımcıların toplu resim çektirmesiyle sona erdi.

19-07-2018 – ST

19 Temmuz 2018 - 15:37