Anne Üniversitesi İlk Mezunlarını Verdi

Anne Üniversitesi İlk Mezunlarını Verdi
24.05.2016
930
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Sapanca Meslek Yüksekokulu öğrencileri, “Anne Üniversitesi” projesi gerçekleştirdi.

Sapanca MYO Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri Nur Gizem Ayvalıoğlu, Mihriban Çakır, Furkan Koç, Feyyaz Soba’dan oluşan proje ekibi, Sosyal Sorumluluk Yönetimi dersi kapsamında üniversite eğitimi alma imkânı olmamış Sapancalı 50 anneye eğitimler verdi.

Annelerin kendilerini geliştirmesi ve bu yolla geleceğin Türkiye’sini yönetecek çocuklarını daha iyi yetiştirerek geleceğe hazırlamalarını amaçlayan proje, Mayıs ayının ilk haftasında yapıldı. Sapanca Belediyesi’nin de katkılarıyla düzenlenen projede Sapanca MYO öğretim elemanları Yrd. Doç. Dr. Hatice Sarılatın,  Öğr. Gör. Serpil Çiğdem, Öğr. Gör. Emine Balcı, Öğr. Gör. Duriye Aydeniz ve Öğr. Gör. Burhan Özkan tarafından anneleri bilinçlendirmeye yardımcı olacak vatandaşlık, girişimcilik, medya okuryazarlığı, insan ilişkileri ve iletişim eğitimleri verildi.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı Başkanı Dr. Yakup Köseoğlu, Öğr. Gör. Servet Sezgin ve Öğr. Gör. Seval Üksel danışmanlığında yürütülen “Anne Üniversitesi” projesi, Sapanca MYO konferans salonunda yapılan mezuniyet töreni ile kutlandı. Törene Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimcilik Kurulu Başkanı Zehra Dirim, annelere kendi girişimcilik hayatından bahsederek, onlara yeni girişimci anneleri yaratma konusunda yol gösterdi.

Sapanca Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Özen, amaçlarının Sapanca halkı ile bütünleşip, bu tip sosyal sorumluluk projelerini gerçekleştirmek olduğunu belirterek, her zaman işbirliği içinde destek veren Sakarya Üniversitesi paydaşı Sapanca Belediyesi’ne, SATSO’ya, kurum ve kişilere, okul hocalarına, projeyi gerçekleştiren Halkla İlişkiler Programı’na ve proje ekibine teşekkür etti.

Anne Üniversitesi projesinde eğim veren hocalara teşekkür belgelerini Sapanca Belediyesi Başkan Yardımcısı Özcan Yavuz takdim etti.

Sapanca MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Özen, eğitim alan anneleri tek tek kutlayıp, diplomalarını takdim etti. Tören, “Geleceğe Merhaba Haydi Kepler Havaya” sloganı eşliğinde keplerin havaya fırlatılması ile son buldu.

24-05-2016 / Sapanca MYO
930 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.