“Anı-Portre” Resim Sergisi

“Anı-Portre” Resim Sergisi
24.10.2014
708
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülseren İldeş’in “Anı Portre” isimli resim sergisi, 27 Ekim tarihinde İstanbul Sanayi Odası Sanat Galerisi’nde açılıyor.

6. kişisel sergisini gerçekleştiren SAÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülseren İldeş, öznel zamanın sanatı Anı –Portre’leriyle izleyicisiyle buluşuyor. 15 Kasım’a kadar devam edecek sergide yer alacak sanat tarihinin portre geleneğinden kopmayan resimler, hem herkese dair hem de bir o kadar öznel. Ortaya çıkan imgeler, pentürün engin dünyasında yine sanatçısının yorumuyla çeşitleniyor. Serginin katalog metninde İldeş’in çalışmaları şu cümlelerle ifade ediliyor:

… İldeş’in resmindeki sanatsal gerilimi oluşturan şeyin buradan kaynaklandığı iddia edilebilir. Görünür boya darbeleriyle ortaya çıkan naif biçim dili, renk seçimiyle pekiştiriliyor. Fotografik detaylardan uzaklık, figürleri herkese ait portreler olma niteliğine kavuşturuyor. Figürde direten ve eskizsiz çalışan sanatçı, ön planda pastel ve çoğunlukla sıcak, arkada ise soğuk renkleri tercih ederek sahnenin duygusunu güçlendiriyor.

Sergiyi izlemek isteyenler için:

Sergi açılışı: 27 Ekim 2014 / 18.00-20.00

Yer: İstanbul Sanayi Odası Sanat Galerisi

İstiklal Caddesi 142/1 Odakule İş Merkezi Beyoğlu/İstanbul

Tel: +90 212 251 46 31
708 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.