Anadolu Üniversitesi’nden Ziyaret

Anadolu Üniversitesi’nden Ziyaret
22.04.2015
758
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü, Anadolu Üniversitesi (AÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Belgi Aydın’ı ağırladı.

SAÜ Eğitim Fakültesi’nde düzenlenen “Dil Öğretiminde Duyuşsal Faktörler ve Sınıf Yönetimi” konulu söyleşiye konuşmacı olarak AÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü ve İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Belgin Aydın katıldı. SAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan’ın da hazır bulunduğu söyleşiye Yabancı Diller Eğitimi Bölümü öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

SAÜ Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda 15 Nisan Çarşamba günü gerçekleştirilen söyleşide Doç. Dr. Aydın, öğrencilere etkili bir sınıf yönetiminin özelliklerini ve bunları sağlamak üzere atılması gereken adımları, deneyimleri ışığında örneklendirerek anlattı. Öğrencilere yönelttiği sorular ile onların da etkin katılımını sağlayan Aydın, etkili bir sınıf yönetimi için öğrencilerin motivasyonlarının ön plana çıkarılması gerektiğini belirtti. Öğrenci merkezli bir eğitim sisteminin temel yapı taşlarından olan öğrenci-öğretmen iletişiminin sahip olması gereken nitelikleri ayrıntılı bir şekilde anlatan Doç. Dr. Aydın, sunumunu Dorothy L. Nolte’nin “Çocuklar Yaşadıklarını Öğrenir” şiiri ile bitirdi. Öğrencilerin katılımından son derece memnun kaldığını ifade eden Doç. Dr. Belgin Aydın, SAÜ İngilizce Öğretmenliği öğrencilerine başarılar diledi.

Sunumunun ardından Doç. Dr. Belgin Aydın’a SAÜ Yabancı Diller Eğitimi Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Orhan Kocaman tarafından teşekkür plaketi verildi.

22/04/2015 – HAY


758 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.