Akıllı İnsan İşiyle Uğraşır

Akıllı İnsan İşiyle Uğraşır
06.11.2015
22.633
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nde söyleşiye katılan yapımcı ve yönetmen Hasan Yıldız, öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu. Sabırlı olmanın pek çok kapıyı açtığını vurgulayan Yıldız, “Akıllı insanlar işiyle, akılsız insanlar ise kişiyle uğraşır. Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez.” diye konuştu.

Sakarya Üniversitesi İnsan Kaynakları ve Kariyer Kulübü tarafından gerçekleştirilen 11. Kariyer Sohbetleri kapsamında ikinci günün konuğu yapımcı ve yönetmen Hasan Yıldız oldu.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşide Hasan Yıldız kendi kariyeri hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

Hayatta karamsar olmamanın önemli olduğunu söyleyen Hasan Yıldız her şeyin temelinde ahlak olduğunu vurguladı. Aynı zamanda SAÜ’lü öğrencilere korkusuz olmanın önemini hatırlattı.

Öğrencilere hayata dair tavsiyelerde bulunan Yıldız, “Başarılı olmak istiyorsanız daha üniversiteden mezun olmadan kendinize pek çok şey katmalısınız. Eğer özgüveniniz yüksek olursa başaramayacağınız şey yok. Sürekli yükselmeyi hedefleyin ama asla nereden geldiğinizi unutmayın. Hiçbir şeyin sizi değiştirmesine izin vermeyin” dedi.

Sabırlı olmanın pek çok kapıyı açtığını vurgulayan Yıldız, “Akıllı insanlar işiyle, akılsız insanlar ise kişiyle uğraşır. Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez.” ifadelerini kullandı.

Program sonunda öğrencilere ücretsiz sertifika verildi.

06/11/2015 – MA
22.633 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.