Akademik Kurul Toplantısı

Akademik Kurul Toplantısı
08.05.2013
696
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nde, Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas Başkanlığında Akademik Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Akademik Kurul Toplantısı’na Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rektör Yardımcıları, Fakülte Dekanları ve Öğretim Üyeleri katıldı. Üniversitenin izlediği gelişim sürecinin değerlendirildiği Genel Kurul’da Sakarya Üniversitesi’nin genel durumu masaya yatırıldı.

Son dönemde Amerika’daki üniversiteleri inceleme fırsatı bulan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, özel bir çalışma yapılmamasına karşın İşletme Fakültesi’nin Amerika’daki üniversitelere yakın bir eğitim verdiğini kaydetti. Eğitimde yakalanan kaliteyi öğretim üyelerinin nitelik bakımında kalitesinin artmasına bağlayan Prof. Dr. Elmas, “Amacımız öğretim üyelerinin nitelik bakımından kalitesini arttırmak. Geçen yıl 40 öğretim elemanını yurtdışına gönderdik. Bu sene hedefimiz bu sayıyı 100’e çıkarmak. Akademisyenlerimizin bilgisi arttıkça kendi ayakları üzerinde durabilecekler ve arkalarında birinin bulunma ihtiyacını hissetmeyecekler”  diye konuştu.

Akademisyenlerin üzerinde aşırı yük bulunduğunun farkında olduğunu belirten Rektör Elmas, “Öğretim üyelerimizin üzerindeki yükün farkındayız. Bunu azaltmak için de öğrenci asistanların alınmasını destekliyoruz. Ancak doğru yerlerde değerlendirilmeleri gerekiyor” dedi.

Öğretim üyelerinin öğrencileri zor durumda bırakmaması gerektiğini dile getiren Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın, “Sınav notlarını zamanında girelim ki öğrencilerin itiraz etme vakitleri olsun. Son gün bütün notları girersek öğrenciler tüm sınavlara itiraz ediyorlar ve yaz okulu başlamıyor” dedi.

08/05/2013 – CP


696 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.