Akademik Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Akademik Genel Kurul Toplantısı Yapıldı
20.07.2012
720
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Akademik Genel Kurul Toplantısı 19 Temmuz Perşembe günü SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi’nin yeni ders planları, bütünleme, yaz okulu, akademik takvim gibi konuların görüşüldüğü Akademik Genel Kurul toplantısı, 19 Temmuz Perşembe günü tüm akademik personelin katılımıyla SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Örnek Üniversiteyiz

Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas açılış konuşmasında, Sakarya Üniversitesi’nde büyük gelişmelerin yaşandığını belirterek, bu süreçte örnek gösterilen üniversite olduklarını belirtti. Rektör Elmas, eğitim öğretim süreçlerinin sürekli olarak güncellendiğini belirterek, “Gittikçe basitleştirdiğimiz bir eğitim-öğretim sistemimiz var. Bu sistem konusunda da öncülük yaptık” diye konuştu.

Sakarya Üniversitesi’nde bir dönemde maksimum beş ders olacağını belirten Rektör Elmas, “Üniversitesi dersleri uzaktan eğitimle destekli olacak. Dersler alan dersleri ve bölüm dersleri şeklinde tasnif edilecek. Ders sayıları maksimum 5 olacak şekilde belirledik” şeklinde konuştu.

Hedefimize Ulaştık

Ders planlarının şeffaf hale getirildiğini belirten Rektör Elmas “Aralık ayında başladığımız, ders planlarındaki değişiklik hususunda hedefimize ulaşmış olduk. Bu bakımdan üniversitemizde bu konudaki değişim, sağlıklı ve doğru olarak yürütüldüğü için hepinize teşekkür ediyorum. Bu başarı hepimizin başarısıdır. Bundan sonra yapılacak uygulamalarda bu sistem sayesinde alanında yetkin, bağımsız çalışabilen, değişime açık, sorumluluk alabilen, iletişim becerisine sahip, kritik ve yaratıcı düşünebilen, takım çalışması ve problem çözme yeteneğine sahip, disiplinlerarası çalışma becerisi, girişimcilik ve liderlik özellikleri olan, Bilişim becerisine sahip, evrensel nitelikte bireyler yetiştirmek hedefimizdir” dedi.

Yaz Okulu Fedakarlıktır

Yaz okulunun fedakârlıkla yapılan bir eğitim olduğunu vurgulayan Rektör Elmas, “Yaz okulunu çoğu üniversite yapamıyor. Yazın bu sıcağında gerçekleştirilen bir eğitim. Ama artık bu eğitimin yapılma biçimi sorun olmaya başladı. Bundan sonra birimlere yazı yazacağız yaz okulu tamamen kalksın ya da yaz okulu devam etsin diye. Birimlerden gelecek cevaplara göre hareket edeceğiz. Sizlerin kararlarına göre hareket edeceğiz. Yani herkes fikrini belirlesin. Siz karar verin biz uygulayalım” diye konuştu.

Bilimsel Araştırmalara Destek Veriyoruz

Bilimsel araştırma konusunda çok geniş destek sağladıklarının altını çizen Rektör Elmas, “Bilimsel araştırmalar konusunda büyük destekler sağlıyoruz. Bu bağlamda proje desteği, yayın desteği, yurtdışı desteği, yabancı dil, yazılım gibi destekler sağlıyoruz” dedi.

Destek sayılarında da büyük bir artışın olduğunu belirten Rektör Elmas, “Yurtiçi ve yurtdışı destek sayımızda büyük bir artış söz konusu. Yurtdışına gitmeyen genç hocalarımızı yurtdışına çıkmaları konusunda destekliyoruz. Her fakülte, her bölüm kendi hocalarının yurtdışına gitmeleri konusunda ilgilenmelerini istiyoruz. Geçen sene yurtdışına 8 arkadaşımızı göndermişiz. Bu senenin ilk altı ayında ise 27 hocamızı yurtdışına göndermişiz” diye konuştu.

Rektör Elmas’ın konuşmasının ardından, Rektör ve Rektör yardımcıları, öğretim üyelerinin önerilerini ve sorunlarını dinleyip,  kendilerine yöneltilen soruları yanıtladılar.

20/07/2012 – YC

 
720 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.