Akademik Açılış Töreni

Akademik Açılış Töreni
29.09.2011
610
A+
A-

Sakarya Üniversitesi 2011-2012 Akademik Yılı Açılışı Töreni 28 Eylül Çarşamba günü SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapıldı.

Sakarya Üniversitesi’nin kuruluşuna katkı sağlayan eski yöneticileri, rektörleri bir araya getiren açılışa Sakarya Vali Yardımcısı Recep Uzal, Bölge İdare Mahkemeleri Başkanı Yılmaz Engür, Sakarya Bölge Adliye Mahkemeleri Başsavcısı Cemil Kuyu, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta da katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas bir açılış konuşması yaptı.

100 Bini Aşan Mezun

Sakarya Üniversitesi ailesinin başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere devletin her kademesinde başarılı görevler yapan,  toplumsal alanda önemli yerlerde bulunan ve 100 bini aşan mezunu ile her geçen gün büyüdüğünü belirten Elmas, “Üniversitemiz, gelişmesinde en büyük desteği mezunlarından, mensuplarından, öğrencilerinden ve onların başarılarından almaktadır. Bu desteklerinden dolayı sayın cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza ve tüm Sakarya Üniversitesi ailesine; valimize, milletvekillerimize, büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarımıza, başta SATSO olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşlarına şükranlarımı sunarım.” diye konuştu.

Yeni gelen öğrencilere “Hoş geldiniz.” diyen Elmas, 2011 – 2012 Eğitim – Öğretim yılında 14 bin yeni öğrenci ve bu sayıya ek olarak, lisansüstü alanda da yeni öğrencilerin Sakarya Üniversitesi ailesine katıldığını belirtti.

Yeni katılanlarla birlikte 60 bin öğrenci sayısına, Akademik personelin 1600’e, idari personelin ise 700’e ulaştığını belirten Elmas, “Üniversitemizde 3 enstitü, 12 fakülte, 5 yüksekokul 1 konservatuar 17 meslek yüksek okulu ile birlikte 200 farklı programda örgün, uzaktan ve karma eğitim yapılmaktadır. Ayrıca 3 seneden bu yana Kocaeli Üniversitesinde eğitim gören Tıp Fakültesinin dördüncü sınıf öğrencileri, üniversitemizde eğitim öğretime başlamıştır. Haziran ayında morfoloji binasının tamamlanmasıyla birinci, ikinci ve üçüncü sınıflar da önümüzdeki yıldan itibaren üniversitemizde eğitim görecekler.“ diye belirtti.

En İyi Uygulama

Sakarya Üniversitesi’nin uluslararası standartlarda eğitim öğretim yapan bir kurum olduğunu anlatan Elmas, konuşmasını şöyle sürdürdü :  “Öğrencilerimize alanlarıyla ilgili bilgi ve becerileri kazandırma yanında, eleştirel düşünme,  yaratıcılığını ve sorun çözme kapasitelerini geliştirme,  yaşam boyu öğrenme ve kendini geliştirme yeteneği kazandırarak, değişime açık bir dünya bireyleri olarak yetiştirmek istiyoruz. Bunu sağlamak amacıyla yaptığımız çalışmalar bu yıl yükseköğretim kurulu tarafından diğer kurumlara en iyi uygulama olarak örnek gösterilmiştir.”

Ülkemizin çok genç bir nüfus oranına sahip olduğunu ifade eden Elmas, küresel rekabette avantaj kazanmak için işgücü piyasalarının isteklerine dikkat etmemiz gerektiğini belirtti. Bu amaçla bu sene bütün programlarda proje yönetimi ve girişimcilik dersi koyduklarını vurgulayan Elmas  “Öğrencilerimize proje yapma ve girişimcilik yeteneği kazandırmayı amaçlıyoruz.  Ayrıca MYO’larda 3+1 modeli başlatılarak, bir yarıyıl sanayi ve toplumun diğer kurumlarında çalışarak nitelikli ara eleman sağlamada önemli bir adım atıldı.” dedi.

30 Ülkeden 500 Yabancı Öğrenci

Sakarya Üniversitesi’nin uluslararası eğitim çalışmalarına değinen Elmas şunları söyledi: “Erasmus değişim programı çerçevesinde AB ülkelerinden 105 öğrenci üniversitemize geldi. Öğrencilerimizden 500 kadarı da değişim programı kapsamında çeşitli ülkelere gitti. Bu dönem sayıların oldukça artacağı şimdiden anlaşılıyor. Üniversitemizin çeşitli bölümlerinde 30 ülkeden 500’e yakın yabancı öğrenci öğrenim görmektedir.”

Bilimsel yayın, bilimsel toplantı ve projelere verdikleri desteklerin olumlu katkısını kısa sürede göreceklerini ifade eden Elmas “Üç kat artan araştırma projeleri desteği, disiplinler arası ve Sakarya ile ilgili projelere özel destek, yayın teşvikleri, yurtdışı kısa ve uzun süreli destekler, kitap yazmaya destek ve dil desteği ofisi; önümüzdeki yıl tamamlanacak olan teknopark binası, merkezi laboratuar ile üniversitemizin araştırma ve sanayi ve toplum işbirliği alanında daha hızlı ilerlemesi amaçlanmaktadır.” dedi.

24 Saat Açık Kütüphane

Öğrencilerin daha verimli ders çalışma ve üniversite imkânlarından yararlanması için 24 saat açık kütüphane,  açık bilişim merkezi, kulüpler ve sosyal alanlarla öğrenci için canlı ve yaşayan ortam oluşturdukları söyleyen Elmas, öğrencilere şöyle seslendi : “21. yüzyılın insanı, ulusal değerlerini koruyarak, evrensel değerlerle bütünleşmiş, yaratıcı fikir ve uygulamalarını takım çalışması içinde gerçekleştirebilen kişiler olacaktır. Bu nedenle, Üniversitemizi bu gelişmelere göre ve yeni yüzyılın ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yeniden  yapılandırıyoruz. Sizlerin de bu hedef doğrultusunda üzerinize düşen sorumluluklarınızı en iyi şekilde yerine getireceğinize inanıyorum. “ dedi.

Törende Devlet Mühendislik-Mimarlık Akademisi Başkanlığı yapan Prof. Dr. Nevzat Kor’a, Prof. Dr. Mehmet Rahmi Bilge’ye, İstanbul Teknik Üniversitesi Sakarya Mühendislik Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. İnal Seçkin’e, Sakarya Üniversitesi Eski Rektörleri Prof. Dr. Ramazan Evren, Prof. Dr. İsmail Çallı ve Prof. Dr. Mehmet Durman’a üniversiteye yapmış oldukları katkılarından dolayı birer plaket verildi.

Plaket takdiminin ardından Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim elemanları Öğr. Gör. Önder Saygın Çetiner, Öğr. Gör. Sayın Atalay Durmaz ve Arş. Gör. Sayın Özge Zeybek tarafından mini bir konser verildi.

Akademik yılın ilk dersini ise dünyanın gelmiş geçmiş en iyi bilim adamları arasında gösterilen, pek çok uluslararası ödül sahibi bilim adamı Prof. Dr. Zekai Şen verdi.

 

28/09/2011 – Adil Bical

Tüm fotoğraflar için tıklayın:

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.255619354483085.69020.197059567005731&type=1

 

 
610 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.