Ahşap Malzemelerin İnşaat Sektöründe Kullanımı

Ahşap Malzemelerin İnşaat Sektöründe Kullanımı
21.03.2014
709
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından “Ahşap Malzemelerin İnşaat Sektöründe Kullanımı” konulu bir konferans düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerine yönelik düzenlenen konferansa Ulusal Ahşap Birliği (UAB) Üyeleri Prof. Dr. Nurgün Erdin ile Emine Erdoğmuş konuşmacı olarak katıldı.

Prof. Dr. Erdin, ahşabın doğal, sürdürülebilir, yenilenebilir, deprem ve yangın güvenli bir yapı malzemesi olduğunu belirterek, ahşap yapının doğru kullanıldığında hava kirliğini de azalttığını ifade etti. İnşaat mühendislerinin yapı malzemeleri seçiminde bilinçli olmaları gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Erdin, yapı yapılırken girdilerin ve çıktıların çok iyi belirlenmesi gerektiğini kaydetti. Ahşabın diğer yapı malzemelerinden hafif olduğunu ifade eden Prof. Dr. Erdin “Ahşap, deprem yüklerini emer, sönümler ve bir kısmını iletir. Ahşabın depremde güvenli bir yapı malzemesi olduğunu unutmamalıyız” dedi.

Emine Erdoğmuş da, konuşmasında ahşap hakkındaki yanlış algılardan söz ederek, ahşap yapının beton yapıdan daha verimli olduğunu belirtti. Ahşap yapının maliyetinin çelik konstrüksiyona göre yüzde 30 oranında daha az olduğunu söyleyen Erdoğmuş, “Ahşap yapı kısa ömürlüdür düşüncesi bir hurafedir. Ahşap yapı, 60 ile 100 yıl arasında bir ömre sahiptir. Ahşap yapıların ömrünü kimyasallar kullanarak uzatmak mümkündür. Kimyasal korumadan geçmiş ahşap pencerenin ömrü 60 yıl iken, PVC pencerenin ömrü 15 yıldır“ ifadelerini kullandı.

20/03/2014 – ŞN-GG


709 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.