Ahıska Türkleri Kültürünü Tanıttı

Ahıska Türkleri Kültürünü Tanıttı
08.12.2017
1.942
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Türk Dünyası Öğrenci Topluluğunun düzenlediği etkinlikte Ahıska Türklerinin kültürü tanıtıldı.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde yapılan “Ahıska Kültür Tanıtımı” adlı etkinlikte İnegöl Ahıskalılar Derneği Folklor Ekibi bir gösteri gerçekleştirdi. Etkinlikte şiir dinletisi, folklor gösterisi, Ahıska gelin alma töreni, Kafkas oyunlarından “Lezginka dansı” gibi birçok kültürel unsur yer aldı.

Ahıska İstanbul’un kilididir

SAÜ Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Gürsel Alagöz, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmasında kendisinin de Ahıska Türk’ü olduğunu belirterek, “Burada gördüğüm manzara yıllardır görmeyi özlediğim bir manzara. Bu beni çok duygulandırdı. Bu yüzden bu programı düzenleyen ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu. Konuşmasının devamında Ahıska Türklerinin geçmişten bu yana yaşadıklarını anlatan Prof. Dr. Alagöz, Ahıska Türklerinin yaşadıkları zor şartlara rağmen hiçbir şeye küsmediklerini söyledi. Alagöz, “Ahıskalı olmak vatandan uzak ama vatanı en iyi bilen demek. Türk olmak demek. Şartlara rağmen Türk olmaktan vazgeçmemek demek. Ahıska bir Türklük, Müslümanlık meselesidir. Ahıska İstanbul’un kilididir” diye konuştu.

Eğlenceli ve duygu dolu anlara sahne olan etkinliğe öğretim üyeleri ve öğrenciler de ilgi gösterdi. Etkinliğin sonunda izleyicilere Ahıska’nın yöresel yiyecekleri sunuldu.

07/12/2017- Gökdeniz P.


1.942 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.