Ahıska Türkleri Tanıtım Programı

Ahıska Türkleri Tanıtım Programı
07.05.2016
886
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Ahıska Öğrenci Topluluğu tarafından “Ahıska Türkleri Tanıtım Programı” düzenlendi.

SAÜ Kültür ver Kongre Merkezi’nde düzenlenen programda Prof. Dr. Recai Coşkun, Öğrenci Konseyi Başkanı Yavuz Selim Salman, SAÜ Ahıska Öğrenci Konseyi Temsilcisi Abbas Dzhavakhov, Kocaeli Üniversitesi Ahıska Öğrenci Topluluğu Temsilcisi Nilüfer Dursunova konuşmacı olarak katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Abbas Dzhavakhov, “Ahıska Türkleri Türkiye’de birçok ilde tanınmıyor. Bu sebeple biz öğrenciler bir araya geldik ve bir topluluk oluşturduk. Kendimizi güzel bir şekilde tanıtmak istiyoruz ve bu yolda ilerliyoruz. Kuruluşumuzun üstünden iki ay kadar kısa bir süre geçmesine rağmen birçok etkinlik ve proje oluşturduk” şeklinde konuştu.

SAÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Yavuz Selim Salman, “Sakarya Üniversitesi bünyesinde öğrenimini sürdüren az sayıda Ahıska Türklerinin birlikteliğini ve beraberliğini görüyorum. Topraklarından koparılmış ve dünyanın dört bir tarafına dağılmış olan Ahıska Türkleri’nin böyle bir birlikteliği meydana getirmiş olmaları çok manidar olmuş” ifadelerini kullandı.

Nilüfer Dursunova, “Türkiye’nin her yerinden gelen Ahıskalı öğrencilerimiz var. Biz burada dayanışmamızı ve birliğimizi sağlıyoruz. Birlikte olmaya ve tanıtmaya çalışıyoruz. Bizimde Kocaeli Üniversitesi’nde Ahıska Türklerini tanıtma amaçlı bir sürü etkinliklerimiz oluyor. Broşürlerimizi çıkarttık ve halka dağıttık. Halkıda bu konu bilinçlendirmeyi sağladık” diye konuştu.

Dünyaya hükmeden bir milletken sonunda bir noktaya gelip bakıldığında hikayelerimizin katliamlarla sürgünlerle dolu diyen Prof. Dr. Recai Coşkun, “Bu tarihin muhteşem milletinin bütün unsurları zamanı geldiğinde Anadolu da dahil olmak üzere yine tarihin gördüğü en büyük acıları yaşamış ama yine de sesini çıkartmayan, yine de acısını yüreğinde taşıyıp bunu dışarıya acındırmak için kendisini pek fazla vurmayan bir asaletle davamızı devam ettiriyoruz. Buda bizim milli kimliğimizle bir şey olsa gerek” dedi.

Program Ahıska Türklerinin geleneksel folklör oyunlarıyla son buldu.

06/05/2016- MA
886 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.