Ağaçlar Kitap Açtı

Ağaçlar Kitap Açtı
25.04.2016
1.287
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Sapanca Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri, 23 Nisan 2016 tarihinde “Sakarya’da Ağaçlar Kitap Açacak” sloganı ile bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdi.

SAÜ Sapanca MYO Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri Gülşah Silo, Sena Erman, Şeyda Nur Somuncu, Aslı Şengül’den oluşan proje grubu, Program Başkanı Öğr. Gör. Yakup Köseoğlu ve Öğr. Gör. Servet Sezgin danışmanlığında sosyal sorumluluk yönetimi dersi kapsamında ödevlerini yerine getirdiler.

Proje ekibi öğrencileri, üç aylık bir çalışma ile sosyal medyada kampanyalar oluşturarak ve diğer iletişim kanallarını kullanarak, üniversite öğrencilerinden, halktan, gönüllülük esasına dayalı bağışlarla 2 bin civarında kitap topladı.

Atatürk Bulvarı’nda, gerçekleştirilen projede yaklaşık yüz metrelik bir alanda ağaçlar arasına gerilen iplere asılan 2 bin kitap yeni okuyucularına kavuştu. Büyük küçük herkesin yoğun katılımı ile düzenlenen etkinlik, 23 Nisan olması sebebi ile açılış kurdelesi çocuklar tarafından kesildi. Vatandaşlar ve çocuklar ağaçlara asılan kitapları inceleyip okumak istedikleri kitapları aldı.

2 bin kitabın yarısına yakınının çocuk kitabi olması ve kitap torbalarında bayramın ruhuna uygun ufak hediyeler de olması çocukları ayrıca mutlu etti. Vatandaşlar ve çocuklar tarafından yoğun ilginin gösterildiği etkinlikte kitaplar yarım saatte tükendi.

Öncelikli hedeflerinin üniversite ile halkı buluşturacak projeleri gerçekleştirmek olduğunu ifade eden Program Başkanı Öğr. Gör. Yakup Köseoğlu, konuyla ilgili uzun süre çalışmalar yaptıklarını hem topluma okuma bilincini kazandırmak hem de çocukların bu 23 Nisan bayramında bir hediye almasını sağlamak amacıyla böyle bir projeye karar verdiklerini, Ülke geleceğimizin okuyan çocuklar ile şekilleneceğini söyledi.

Etkinlikte bir konuşma yapan Sapanca MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Özen, etkinliğe gösterilen yoğun ilgiden çok mutlu olduğunu, Sapanca MYO olarak halkla bütünleşme adına bu tip proje uygulamalarında desteklerinin artacağını ve projenin fevkalade amacına ulaştığını belirterek, etkinliğe destek veren, katılan herkese, projeyi gerçekleştiren hocalara ve öğrencilere göstermiş oldukları başarıdan dolayı teşekkürlerini iletti.

25.04.2016 – YC
1.287 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.