Açılış Dersi AYM Üyesinden

29.09.2014

Anayasa Mahkemesi Üyesi Prof. Dr. Engin Yıldırım, Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin açılış dersini yaptı.

SAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2014-2015 Eğitim-Öğretim dönemi ‘Açılış Dersi’ kapsamında Anayasa Mahkemesi Üyesi Prof. Dr. Engin Yıldırım tarafından “Anayasa Yargısı ve İnsan Hakları” başlıklı bir sunum gerçekleştirildi. Öğrenciler ve öğretim üyeleri tarafından yoğun ilgi gören ‘Açılış Dersi’nde Prof. Dr. Yıldırım, anayasa yargısının tarihsel gelişim sürecinden ve Anayasa Mahkemeleri’nin insan haklarını koruma ve geliştirme rollerinden bahsederek, Türkiye’de 2010 Anayasa değişiklikleriyle birlikte Anayasal bir hak olarak ortaya çıkan bireysel başvuru hakkının kullanımı konusunda bilgi verdi. İİBF Dekanı Prof. Dr. Hamza Al, “Prof. Dr. Engin Yıldırım’ın kişisel, akademik ve yüksek yargıç olarak Fakültemiz için önemli bir değer. Fakültemizin eski bir öğretim üyesi ve dekanı olarak bu açılış dersinin öğrencilerimiz için oldukça anlamlı” dedi.

Dersin sonunda Dekan Prof. Dr. Al, Prof. Dr. Yıldırım’a çiçek takdim etti.

29/09/2014 – MA