Acarlar Longozuna Bilimsel Gezi

Acarlar Longozuna Bilimsel Gezi
05.11.2013
644
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Çevre Mühendisliği öğrencileri Acarlar Longozu’na bilimsel amaçlı bir gezi düzenlediler.

SAÜ Çevre Mühendisliği öğrencileri Sakarya’nın çevre sorunlarını yakından gözlemek ve derslerde gördükleri teorik konuları yerinde görmek amacıyla Acarlar Longozu’na bilimsel amaçlı bir gezi düzenlediler. Çevre Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saim Özdemir başkanlığında düzenlenen gezi de ayrıca Karasu sahili de gezildi.

Türkiye’nin ikinci büyük su basar ormanı olan Acarlar Longozu’nu gezen öğrenciler, burada Longozun karşı karşıya olduğu çevre problemlerini yerinde görme imkânını elde etti. Öğrenciler daha sonra geçtiğimiz yıl kıyı erozyonundan büyük ölçüde etkilenen Karasu sahilinde incelemede bulundular. Öğrenciler ayrıca Sakarya’nın Karadeniz’le buluştuğu Yenimahalle’yi de görme fırsatını elde ettiler.

Bilimsel amaçla düzenlenen gezilerin öğrencilerin eğitiminde önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Prof. Dr. Saim Özdemir “Bu tür gezilerle öğrenciler derslerde gördükleri teorik eğitimlerini pekiştirme imkânını elde ediyorlar. Ayrıca bu tür geziler öğrencilerin proje yönetimi ve girişimciliği öğrenmeleri açısından da önem arz ediyor. Zira bu tür geziler öğrencilere yeni projeler geliştirmelerinde ilham kaynağı oluyor.” şeklinde konuştu.

Gezinin kendileri için çok verimli geçtiğini söyleyen öğrenciler de, derslerde gördükleri konuları yerinde görme fırsatı elde etmekten mutlu olduklarını söylediler.

5/11/2013 – HM


644 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.