ABD Üniversitelerinden Ziyaret

ABD Üniversitelerinden Ziyaret
19.01.2012
772
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Uluslararası işbirliği ağını genişletmeye devam ediyor.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Uluslararası işbirliği ağını genişletmeye devam ediyor. Bu kapsamda Amerika Birleşik Devletleri’nin Louisiana eyaletindeki iki üniversiteden öğretim üyeleri Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ı ziyaret etti.

Southern Üniversitesi Rektörü Dr. James Lee Llorens ve Öğretim Üyesi Dr. Osman Kandara ile Lousiana State Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Eugene Kennedy’nin hazır bulunduğu ziyarette karşılıklı işbirliği konuları ele alınırken, Southern Üniversitesi’yle bir de protokol imzalandı.

Rektör Elmas, son yıllarda Sakarya Üniversitesi’nin yaptığı yenilikleri ve eğitime dönük projelerini ziyaretçilerle paylaşırken, karşılıklı bilgi alışverişi ile üniversiteler arasında işbirliğini geliştirmeyi istediklerini söyledi.

SAÜ Öğrencilerine Çift Diploma

Louisiana Eyaletinin başkenti Baton Rouge’de kurulu devlet üniversiteleri olan Southern Üniversitesi ve Louisiana State Üniversitesi’nden gelen konuklar da Türk üniversiteleri ile akademik, sosyal ve kültürel  ilişkileri geliştirmek istediklerin ifade ettiler. Bu kapsamda SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve Southern Üniversitesi Rektörü Dr. James Lee Llorens karşılıklı protokol imzaladılar.

İmzalanan protokol ile iki üniversite arasında güçlü bir ortaklık tesis edilmesi hedeflenirken, bu protokolün iki üniversitenin yenilikçi programlar oluşturmasına ve uluslararası çalışmalarına olumlu yönde katkısı olacağı dile getirildi. Karşılıklı öğrenci değişimlerin de yer aldığı protokolde, SAÜ öğrencilerinin hem Sakarya hem de Southern Üniversitesi’nden çift diploma almalarının hedeflendiği vurgulandı.

18/01/2012 – AB
772 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.