AB Ülkelerinden Öğrenci ve Akademisyenler SAÜ’de

AB Ülkelerinden Öğrenci ve Akademisyenler SAÜ’de
17.08.2014
546
A+
A-

USDEC ( Using School for Developnig European Citizenship) projesi kapsamında dokuz AB ülkesinden 90 öğrenci ve akademisyen Sakarya’ya geldi.

Sakarya Üniversitesi’ nde 15 gün boyunca sürecek programın açılış merasimi SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’ nde gerçekleşti. Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğretim üyesi Doç. Dr. Nilgün Sazak tarafından verilen mini konserle başlayan açılış, USDEC proje koordinatörü Doç. Dr. Osman Titrek’ in konuşmasıyla devam etti. USDEC Projesi hakkında bilgiler veren Doç. Dr. Titrek, “ Bu program, AB vatandaşlarına yönelik ortaklık kültürü birlikte çalışma ve insani değerlerin gelişmesi amacını taşımaktadır” dedi.

Açılış töreninde konuşan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ise, Sakarya Üniversitesi olarak bu gibi organizasyonlara büyük önem verdiklerini ve bu projede koordinatör üniversite olmaktan memnun olduklarını belirtti. Konuşmasında Sakarya Üniversitesi ile ilgili bilgiler de veren Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, programın iyi geçmesi dilekleri ile misafirleri selamladı.

İki hafta boyunca sürecek programda tarafından Türk kültürüne dair tematik film gösterileri, sergiler, konserler ve seminerlerle katılımcılara Türkiye tanıtılacak.

18/08/2014 – EH

 

 
546 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.