AB Komisyonu’ndan SAÜ’ye Mükemmellik Ödülü

AB Komisyonu’ndan SAÜ’ye Mükemmellik Ödülü
26.12.2013
747
A+
A-

Avrupa Birliği Komisyonu tarafından Sakarya Üniversitesi’ne (SAÜ) ikinci kez “AKTS Etiketi Mükemmellik Ödülü” ve “DE Etiketi Mükemmellik Ödülü” verildi.

DE Etiketi ve AKTS Etiketinin yenilenmesi amacıyla 2013 yılında yapılan başvuru sonucunda SAÜ, AB Komisyonu tarafından yeniden değerlendirilmeye tabii tutuldu ve ikinci kez “AKTS Etiketi Ödülü” ve  “DE Etiketi Ödülü” SAÜ’ye verildi.

SAÜ, AKTS Etiketi yenilenen tek üniversite

SAÜ, Türkiye’deki üniversiteler arasında Bologna sürecini tamamlayan ilk üniversite olmasının ardından Avrupa Birliği Komisyonu tarafından 2009 yılında DE Etiketi (DS Label) ve 2010 yılında da AKTS Etiketi (ECTS Label) ile ödüllendirilmişti. 2010 yılında AB Komisyonu tarafından Avrupa düzeyinde sadece 5 üniversitenin layık görüldüğü AKTS Etiketi Mükemmellik ödülünü almaya hak kazanan SAÜ, 2013 yılında da Avrupa düzeyinde AKTS Etiketi yenilenen 22 üniversiteden biri oldu. SAÜ, bu sayede Türkiye’den yapılan 2013 yılı yenileme başvurularından AKTS Etiketi yenilenen tek üniversite oldu.

Üniversitelerin ders, ders içerikleri ve ders kredileri ile çağdaş eğitim sistemlerinin öngördüğü öğrenci ve öğrenme merkezli eğitimin yapılandırılması ve AB düzeyinde tanınması anlamına gelen AKTS Etiketi Ödülü AB Komisyonu Erasmus programı kapsamında AB yükseköğretim standartlarının öngördüğü uygulamaları en iyi şekilde yerine getiren üniversitelere verilen en büyük ve en prestijli ödül olma özelliğini taşımaktadır. Diploma Eki – DE Etiketi Ödülü (DS Label) ise diplomalarının şeffaflığı ve diploma ve diploma eki süreçlerindeki uygulamaların mükemmelliğini ifade etmektedir. SAÜ’nün AKTS Etiketi ve DE Etiketi ile ikinci kez ödüllendirilmesi üniversitenin Avrupa ve uluslararası işbirliğinde güvenilir bir ortak olduğunu göstermesi bakımından önemlidir.

SAÜ’nün başarısı diğer üniversitelere de örnek oldu

2013 yılında, başvurusu başarılı bulunarak Avrupa Birliği Komisyonu tarafından ilk defa AKTS Etiketi ile ödüllendirilen üniversiteler arasında 15 Türk üniversitesinin bulunması da SAÜ tarafından başlatılan çalışmaların diğer yükseköğretim kurumları tarafından benimsendiğini göstermektedir. AKTS Etiketi ve DE Etiketi logoları, SAÜ’nün almış olduğu diğer ödüllerin logoları ile birlikte SAÜ’lü öğrencilerin diplomalarında da yer almaktadır. Bu nedenle bu belgeler mezunların Avrupa ülkelerinde çalışmalarında, istihdamlarında ve dolaşımlarında da kolaylık sağlayacaktır.

26-12-2013 / ST

 
747 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.