7+1 Geliyor

7+1 Geliyor
03.06.2013
1.113
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ), geçen yıl tüm meslek yüksekokullarında başlattığı uygulamalı eğitim modelini fakülteye taşıyor. 

Sakarya Üniversitesi (SAÜ), geçen yıl tüm meslek yüksekokullarında başlattığı bir dönem işletmede uygulamalı eğitim modelini fakülteye taşıyor. Teknoloji Fakültesi öğrencileri, 7’inci veya 8’inci dönemlerinde işletmelerde eğitim görecek.

Sakarya Üniversitesi’nin mesleki eğitim ve nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla sanayi ve iş dünyasıyla birlikte başlattığı bir dönem işletmede eğitim modeli, genişleyerek devam ediyor. Geçen yıl meslek yüksekokullarında başlatılan ve başarıyla uygulanan sistemde öğrenciler 4 dönem olan eğitimlerinin bir dönemini işletmelerde tam zamanlı çalışarak tamamlıyorlardı. Teknoloji Fakültesi de uygulamalı eğitim projesini hayata geçirerek mühendislik öğrencilerini bir dönem işletmeye gönderecek.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, üniversite-sanayi işbirliğinin somut bir adımı olarak hayata geçirdikleri projeyle, öğrencilere ve iş dünyasına önemli katkı sağladıklarını vurguladı. Öğrencileri sanayiye hazırlamak ve sektörün ihtiyaç duyduğu elemanları sektörle birlikte yetiştirmek amacıyla Türkiye’ye model olacak uygulamalar gerçekleştirdiklerini belirten Rektör Elmas, uygulamalar sayesinde öğrencilerin, işyerinde yapılan eğitimle mezuniyet öncesinde iş deneyimine sahip olacaklarını söyledi.

Teknoloji Fakülteleri’nin bilgiye ek olarak uygulama becerisi yüksek mühendisler yetiştirerek sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikte mezun vermeyi planladıklarını vurgulayan Teknoloji Fakültesi Dekanı Sarıbıyık, “Fakültemiz; öğrencilerimizin iş dünyasının beklentilerini karşılayacak bilgi ve uygulama becerisine sahip mühendisler olarak yetişmelerini sağlamak için, Bologna ve MÜDEK kriterlerinden taviz vermeden, eğitim öğretimin 7 dönemini okulda teorik ve uygulamalı ders, bir dönemi de işletmede uygulamalı eğitim olarak düzenlemiştir.” dedi.

Sarıbıyık, “Ülkemiz hızla gelişen, uygulamaya yönelik eleman ihtiyacının giderek arttığı bir ortama gelmiştir. Buna paralel olarak Teknoloji Fakültelerinde güncel mühendislik bilgisinin yanı sıra belirli teknik problemlerin çözümüne, endüstri ve iş hayatındaki problemlerin çözüm yöntemlerine ağırlık verilmesine, laboratuvar derslerinde, endüstriyel problemler için pratik tasarım çözümlerine yönelik uygulamalar yapılması hedeflenmektedir” şeklinde açıklama yaptı.

Mekatronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümleri bulunan Teknoloji Fakültesi’nde başlatılan eğitim modeliyle, iş dünyası işe almayı düşündüğü elemanı kısa sürede ve istediği şekilde yetiştirecek, elemanını yakından tanıma fırsatı bulacak, üniversitedeki eğitim programları iş dünyasının gereksinimleri doğrultusunda güncellenecek, iş dünyası ile akademik personelin kaynaşması neticesinde sinerji oluşacak ve yapılacak ortak projelerle işletmelerin Ar-Ge teşviklerinden yararlanması sağlanacak.

Sigortasının üniversite tarafından karşılanacağı öğrencilerin uygulamalı eğitimleri 2013-2014 eğitim yılında başlıyor. 7+1 Eğitim Modeline göre öğrenciler ilk 6 dönem teorik ve uygulamalı dersleri okul ortamında, 7. veya 8. dönemlerinde işyeri eğitimi dersini İşyeri Eğitimi Yönergesi’ne göre akademik takvime uygun olarak 16 hafta ve tam zamanlı olarak yapacaklar. İşletme sahipleri “İşyeri Eğitimi Yönergesi” ve öğrenci talebi için üniversitenin web sitesinden veya www.muys.sakarya.edu.tr adresinden ulaşabiliyorlar.

03/06/2013

 
1.113 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.