5. Ulusal Metalurji ve Malzeme Günleri

5. Ulusal Metalurji ve Malzeme Günleri
15.03.2013
1.108
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Malzeme Bilimleri Topluluğu tarafından düzenlenen 5. Ulusal Metalurji ve Malzeme Günleri (METAG 5) devam ediyor.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ )Malzeme Bilimleri Topluluğu tarafından düzenlenen 5. Ulusal Metalurji ve Malzeme Günleri, 28 farklı üniversiteden öğrencilerin katılımıyla SAÜ’de düzenleniyor.

Ulusal Metalurji ve Malzeme Öğrenci Topluluğu (METMAT)  desteğiyle, Sakarya Üniversitesi Malzeme Bilimleri Topluluğu tarafından düzenlenen 5. Ulusal Metalurji ve Malzeme Günleri (METAG5) başladı.

Etkinliğin ilk gününde açılış konuşmasını Malzeme Bilimleri Topluluğu Akademik Başkanı Prof. Dr. Sakin Zeytin yaptı. Konuşmasında katılımcılara, Malzeme Bilimleri Topluluğunun eski başkanları ve şuan da topluluğa hizmet eden üyelere teşekkür etti.

Metalurji ve Makine Mühendisleri İhtiyacı Artacak

Etkinliğin ilk gün konuğu Gedik Holding CEO’su Dr. Mustafa Koçak oldu. Koçak, Gedik Holding’i ve Gedik Eğitim Kurumları’nı anlattığı konuşmasında, eğitim ve yetişmiş personel ihtiyacına vurgu yaptı. Avrupa’nın gelecek yıllarda enerji ihtiyacının artacağını söyleyen Koçak, ihtiyacın Asya ve Arap ülkelerinden karşılanacağını ve Türkiye’nin bu hatta geçiş yolu olacağını söyledi. Bu hatta çalışacak Metalurji ve Makine Mühendisi ihtiyacının artacağını söyleyen Koçak, öğrencilere lisans eğitiminden sonra mutlaka yabancı dil ve kaynak mühendisliği konusunda kendilerini geliştirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Oturumun sonunda Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hatem Akbulut tarafından Mustafa Koçak’a plaket takdim edildi.

Dürüst Olun

Etkinliğin ikinci gününün ilk konuğu Erdemir Teknoloji Koordinatörü Uğur Yılmaz oldu. Çalışma hayatı boyunca yaşadığı tecrübeleri katılımcılarla paylaşan ve onlara tavsiyelerde bulunan Yılmaz, dürüstlük ve bilgi paylaşımının önemine vurgu yaptı.

Koçak konuşmasının devamında Sakarya Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümünün konusunda önemli bir üniversite olduğunu söyledi ve işletmesinde çalışan SAÜ mezunlarından övgüyle bahsetti.

İkinci konuk ise ASSAN Alüminyum Ürün Geliştirme ve Proses Direktörü Murat Dündar oldu. ‘Alüminyum yassı mamul üretimi sürecinde AR-GE nerede olmalı?’ konulu sunumu anlattı. Sürekli döküm konusunda bilgi veren Dündar, sürekli dökümün tarihini, avantajlarını ve dezavantajlarını katılımcılarla paylaştı.

Programın sonunda konuklara plaket takdim edildi.

Etkinliğin son gününe ise, Şişecam Araştırma ve Teknoloji Direktörü Gülçin Albayrak ve Ford Otosan İzmit Müdür Yardımcısı Cem Temel konuşmacı olarak katılacak.

15/03/2013 – MA
1.108 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.